PROPALA MOBILIZACIJA PDP-a i SDS-a - Dodik želi "zaoštriti situaciju zbog javnosti"

Predsjednici SDS Mirko Šarović i PDP Branislav Borenović u utorak večer sastali su se sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Laktašima. U subotu slijedi novi sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, doznaje BN TV, a prenose Vijesti.ba.

Opširnije...

VRAĆAJ 'ŠVICARCE' Vrhovni sud potvrdio da su banke ipak prevarile vlastite klijente

Osam banaka povrijedilo je prava korisnika kredita u švicarskim francima - koristeći nepoštene ugovorne odredbe - presudio je Vrhovni sud susjedne Republike Hrvatske. Ovakva presuda, ukoliko bi istu slijedilo i bh pravosuđe, zasigurno bi donijela olakšanje i građanima u BiH koji su podigli kredite u "švicarcima".

Opširnije...

HALO BING, KAKO BRAT? Građani plaćaju, oni telefoniraju: Najviše se "napričao" Magazinović i Đonlagić, a često je zvao i Košarac i Čović...

Tajništvo Parlamentarne skupštine BiH sačinio je informaciju o tome koliko su zastupnici, izaslanici i tajnici pojedinih ureda u PSBiH napravili troškova mobilnih telefona. Riječ je o periodu od 6. prosinca 2018. do 1. kolovoza 2019. godine, (8 mjeseci!) a informacija je sačinjena na upit zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije.

Opširnije...

Nova njemačka veleposlanica: Žitelji BiH su zaslužili mirnu i ekonomski stabilnu budućnost

  Nova njemačka veleposlanica u BiH Margret Uebber, iako je tek stupila na dužnost te se praktično nalazi u fazi prvih susreta s bh. dužnosnicima, dala je intervju za Klix.ba u kojem je prokomentirala aktualnu političku situaciju BiH te otkrila aktualno viđenje službenog Berlina o razvoju događaja u našoj državi.

Opširnije...

Zubac i Stanić u utrci za direktora SIPA-e!?

  Službeno se na natječaj za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je prije tri tjedna raspisao Nezavisni odbor Parlamenta BiH  do sada prijavilo pet kandidata, saznaje „Avaz“.

Opširnije...

SDA-ova Deklaracija ne sviđa se previše ostalima

Ne stišavaju se političke reakcije, naročito iz Republike Srpske, na Programsku deklaraciju Stranke demokratske akcije (SDA), usvojenu na stranačkom kongresu prije dva dana, prenosi reakcije BHRT.

Opširnije...

No comment.

Težak život

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna