Koja je razlika između žena koje brišu prašinu i žena koje podižu prašinu?

Za sebe mogu reći da pripadam onoj skupini žena koje dižu prašinu. Sjećam se kao mala moj otac je znao komentirati da sam previše svoja, tvrdoglava, nagla i brzopleta i da bi me to moglo koštati u životu.

Opširnije...

30 godina od pada Berlinskog zida

Onog dana kada je u Berlinu prije 30godina pao zid, ja sam bila na drugom kraju svijeta, u svom uredu u Njemačkoj ambasadi u Bangkoku. Iznenada je moj tadašnji ambasador otvorio vrata i uzbuđeno izvještavao o dešavanjima u našoj domovini.

Opširnije...

Na pauzi između ili u razgovoru sa bistom

Niko i nikada se na ovom našem balkanskom prostoru nije mrzio niti će itko ikad skupiti toliku snagu da mrzi bilo koga ili bilo što kao što se skuplja snaga kada je u pitanju oblikovanje mržnje koju treba uputiti prema piscu.

Opširnije...

Ovakvo Predsjedništvo BiH je lakrdija

Predsjedništvo BiH je, po međunarodnim standardima, čudna i komplicirana tvorevina. Mnoge zbunjuje, dok je nekim važnim bivšim diplomatima smiješno da postoje ‘tri predsjednika’. Međutim,  to je stvarnost u duboko podijeljenoj zemlji kakva BiH nažalost jeste.

Opširnije...

'Njemu smo trebali dati nagradu, a ne onom austrijskom govnaru'

Zbog Čovića će se našem narodu napokon omiliti knjige. Jednom kad u lektiru stave njegovu “Viziju europske Bosne i Hercegovine”, vidjet ćete kakva je zabluda da mladi ne vole čitati.

Opširnije...

Nobelovu nagradu dobio pisac koji je branio Miloševića i negirao Srebrenicu: Trebamo li se odreći umjetnika koji su bili pedofili i zlostavljači?

Oduvijek me zanimalo je li moguće odvojiti umjetnika od njegova rada. Trebamo li ignorirati romane Petera Handkea, koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost za 2019. godinu, zato što je Miloševićev apologet i jer negira genocid u Srebrenici, ili pak minorizirati Picassova djela zbog njegove mizoginije. Unatoč tome što djela imaju svoj život, ona ipak nose pečat svojih tvoraca.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna