Hrvati su taoci uhljebničkih lobija koji imaju samo dva cilja: zabrani i kazni

Popularnom srpskom pjevaču Bajagi otkazan je koncert u Karlovcu nakon što su se pobunile lokalne braniteljske udruge. Navodno je 1994. godine, za vrijeme okupacije dijela Hrvatske, pjevao u okupiranom Kninu. I opet navodno, tamo je pjevao neke "četničke pjesme".

Opširnije...

Novo predizborno slavljenje gospodara rata

Depopulacija je, ako je vjerovati objavljenim podacima, sve opasniji neprijatelj BiH. Ne tako davno pisah o razmjerima negativnog prirodnog priraštaja na prostoru Federacije. Prije koji dan, međutim, do ruku mi dođoše i podaci iz RS-a – koji su isto toliko, čak i značajno više upozoravajući. Demografsko kopnjenje u tom dijelu zemlje, naime, nastavlja se i u ovoj godini, čak i ubrzanijim tempom u odnosu na vrijeme godinu dana ranije – kada je, na njezinu kraju, obratite pažnju na cifre koje govore same za sebe, broj umrlih bio za gotovo 65% veći od broja novorođenih.

Opširnije...

Što znači redukcijski slogan "ili građanska BiH, ili građanski rat"?

Ovih dana je "ljudska glupost" pobijedila i definitivno u BiH, jer je i iz daljine od dvije tisuće kilometara vidljivo da su u BiH na svim stranama pobjedu odnijeli i licemjerje i hipokrizijski moral.

Opširnije...

Emotivnost - hrvatski brand ili najslabija točka?

Na fejsu mi je iskočio sponzorirani članak Večernjeg lista pod naslovom "Rusija i Oliver brendiraju nas kao emotivnu naciju". U njemu je autor slavio kolektivnu emotivnost koju su Hrvati kao nacija iskazali povodom nekoliko recentnijih događaja, uzdižući obilje emocija uz koje je Oliver Dragojević ispraćen s ovog svijeta, kao i "iznimne emocije" kojima je taj popularni umjetnik obogatio hrvatski narod.

Opširnije...

Prekomjerni turizam je rastući globalni problem

Ljetni praznici u punom su zamahu, kao i prosvjedi protiv prekomjernog turizma (overtourism, op. prev.) koji su još jednom započeli u brojnim popularnim europskim turističkim odrednicama.  Prekomjerni turizam stoga i nije neki novi problem.

Opširnije...

Je li BiH doista država koju je zarobila mafija?

Negdje, više ni sam ne znam gdje, naletjeh na intervju Zlatka Dizdarevića, bivšeg diplomate, u kojem pročitah i ono čemu sam svakodnevno i sam u prilici svjedočiti. Ugledni diplomata, danas prepoznatljivi analitičar domaće i svjetske političke zbilje, tvrdi kako BiH od 2005. godine istinski ni ne postoji kao država. Da, naprotiv, na njezinu prostoru djeluju tri politička kartela, koje vode etnomafije.

Opširnije...

No comment.

OVDJE JE

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna