Rajh na zemlji

Nije, eto, dugo trebalo, pa da se kao „ekonomska kategorija turista“ među „gostima viška“ nađu i rođeni Hrvati, svoji na svome, na svome „sinjem moru“.

Opširnije...

Nema razlike između Kolinde, Plenkovića i Pernara. Treba nam netko kao Maggie!

Kad je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u sklopu uranjene predizborne kampanje predstavila mjere koje predlaže za spas Hrvatske, nije rekla ništa neočekivano, pa opet to je naišlo na snažne reakcije u politici, medijima i javnosti. Ničeg specijalnog nema u tome, ničega što nismo slušali od gotovo svake stranke u predizbornim kampanjama 2015. i 2016. godine.

Opširnije...

'Prsten' – novi Čovićev as za "hrvatski spas"

Što su parlamentarni izbori bliže, etnonacionalističke trube su sve glasnije. Izetbegovićevoj družini je za novu manipulaciju pri ruci bio i ramazanski post – rastrošni iftari posebice. Iz dana u dan moglo se čitati, slušati, nerijetko i gledati kako su, po različitim dijelovima BiH, poljanama i trgovima Federacije posebice, organizirano iftarili jedna, tri, pet i više tisuća postača. Jelo se i pilo do mile volje – i o tuđem trošku.

Opširnije...

Od vašeg je poreza letjela u Atlantu, Toronto, Ženevu.... da bi nakon svega zaključila kako je užasno kad se netko u Đakovu ukrca u bus za Dortmund?

Kad je shvatila da joj omiljenost usprkos mnogim patetičnim naporima kopni, da ljudi bezglavo bježe iz zemlje kojom ona upravlja, ona nije pomislila da sama nešto krivo čini, da su njezine vladarske vještine blago rečeno skromne i da bi možda trebala dati ostavku, nego je zaključila kako je naprosto krivo da su vrata otključana. Ona bi, sirota, čini se, vratila kako je nekad bilo, onemogućila, ili makar otežala iseljavanje, da se naša troma i potkupljiva vlast i šugave plaće ne moraju natjecati s izvanrednim plaćama u uzorno vođenim zemaljama Europske unije. Grabar-Kitarović ustvari smeta konkurencija jednako kao što taksistima smeta Uber. No sloboda kretanja više se ne da ograničiti. O slobodama u Europskoj uniji ne pitaju se naši idioti, o tome, srećom, odlučuju mudriji od većine punoljetnih građana Republike Hrvatske.

Opširnije...

SLOBODA: Želimo li slobodu izražavanja - moramo je dati i neistomišljenicima

Što je sloboda izražavanja i smije li se ograničavati? Smijemo li nametnuti samocenzuru ili tražiti kažnjavanje drugih koji također koriste slobodu izražavanja? Smijemo li tražiti zabranu međusobne, žustre, argumentirane s obje strane, a nerijetko i oštre i uvrjedljive, ali i javne polemike novinara-autora s različitim stavovima? Želimo li, u ovoj, svojoj, slobodi tražiti zabranu pluralizma, tog svojevrsnog tržišta ideja, zabranu slobode iskazivanja javnog mišljenja svojim neistomišljenicima? Hoćemo li u svojoj želji za demokracijom, u sebičnom ekskluzivitetu prava samo na vlastiti stav, postati antipod vlastite ideje?

Opširnije...

Zašto su „naša“ djeca drukčija od ostale

Sve što je država od kraja rata naovamo učinila – uradila je da još više kontaminira našu djecu kroz dvije škole pod jednim krovom, uvođenje vjeronauke, kao i ostale programe vjerske i nacionalne indoktrinacije koje imaju zajednički imenitelj: razdvajanje. Da li neko može da zamisli kako je mojoj djevojčici biti označen među 70-ak djece njenog uzrasta?

Opširnije...

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna