Političko nasilje

Svjedoci smo činjenice da su nasilje, mobing, trafficking (trafiking) – načini trgovine ljudima, i drugi oblici torture nad drugim sve više izraženiji i na našim prostorima. Međutim, vrlo izraženo nasilje u našoj svakodnevnici, o kojem se vrlo malo ili nikako ne govori, je političko nasilje.

Opširnije...

Nekad broj, danas punim imenom i prezimenom

Moja domovina i njihove domovine su različiti termini. Moja domovina i domoljublje je tek pjesničke prirode u svrsi satiričnog prikaza prostora na kojem živim, dok je njihova domovina i domoljublje, baška rodoljublje, najdeblji prekrivač (jorgan) za desetogodišnju pljačku naroda u koji se kunu i kojem priređuje godišnjice.

Opširnije...

Po čemu je SDA drugačija?

Prije koji dan, tijekom posjete SAD, visoki predstavnik izjavi kako se u BiH, u prvih deset godina nakon okončanja rata, moglo svjedočiti napretku u izgradnji mira i reintegraciji zemlje, dok zadnih deset godina optrećuju zastoj, pa i pokušaji da se sve dotad postignuto poništi. I to je, da se ne lažemo, gola istina. Uostalom, to je potvrdio i tjedan iza nas.

Opširnije...

Socijalni ministarski slučaj

Mihaljević ostaje ministar, a dao je ostavku tek na lokalnu stranačku funkciju u Livnu, koja za njegove financije zapravo puno i ne znači. Ostaje u ministarskoj fotelji i na ministarskoj plaći. Stranka ga u tome podržava. S druge strane stotine studenata u njegovu Livnu ne može ni do Mostara da završi fakultet, a njihovi roditelji nikada ne bi od naše stare dobre hercegovačke 'sramote' dopustili da ih se negdje navede da su socijalni slučaj

Opširnije...

Počeo sam živjeti!

Što bi zapravo značila sintagma "počeo ili počela sam živjeti"? Zar ne živim(o) evo cijelo vrijeme otkada dođoh/dođosmo na ovaj svijet?

Opširnije...

Izborni zakon po mjeri bosanskohercegovačkih Hrvata

Nije da „borci“ za nacionalne interese posustaju. Dodik, recimo, ni za milimetar ne odstupa od politike prethodnih desetak godina. Na to, u posljednjem izvještaju Vijeću sigurnosti, upozori i visoki predstavnik – i pozva međunarodnu zajednicu da ovdje zadrži sve instrumente koje ima na raspolaganju, uključujući i vojne snage EU, kako bi održala stabilnost zemlje, stala na kraj korupciji i stvorila pretpostavke za jačanje vladavine prava.

Opširnije...

No comment.

Superhik je ovdje

Top teme

Trach

Promo

Kolumna