Par činjenica o Gačiću, Valentinovu i ljubavi

O Gačiću
Ejub Ganić(SDA) za vrijeme predsjednikovanja Federacijom pomilovao je Edina Gačića, istog onog koji je nakon što je ubio vlastitu majku jeo rahat lokum i kekse. 
Ubio Ismeta Gunića, predsjednika Udruženja Banjalučana u Zenici - nožem, šrafcigerom, daskom od ormara i grijalicom
Ubio vlastitu majku na vikend dopustu - "ispucao sam dva metka koja su je pogodila u predjelu grudi. Nakon pucanja Sifeta je još uvijek bila živa, a ja nisam htio da nastavim sa pucanjem kako ne bi čuo komšiluk te sam upotrijebio komad štrika koji sam imao ranije spremljen u cilju izvršenja ubojstva... te sam dokrajčio Sifetu davljenjem", ispričao je o onoj koja ga je rodila.
Ubio Sauda Sultanića, oca troje djece
Ubio policajca Mahira Begića, oca troje djece.
Hvala ti Ejube! Kao posljedicu tvoga pomilovanja imamo još dva ubojstva, šestero djece nema oca i tko zna što nas još čeka.


O Valentinovu

Mostarski fratri se 14. veljače prisjećaju mučki ubijene subraće, a antifašisti isti dan slave kao Dan oslobođenja Mostara, smatrajući i navodeći taj dan kao najveći u povijesti grada na Neretvi, „kada je Mostar oslobođen od fašista i domaćih izdajnika“. 1945. partizani iz mostarskog samostana svezane odveli sedmoricu fratara: provincijala fra Lea Petrovića, gvardijana fra Grgu Vasilja te fra Jozu Bencuna, fra Bernardina Smoljana, fra Rafu Prusinu, fra Kažimira Bebeka, fra Nenada Venancija Pehara. Fratri su odvedeni u pravcu rijeke Neretve i pogubljeni, najvjerojatnije, na mjestu zvanom Čekrk. U Zagrebu i danas živi osoba koja je svjedočila ovim ubojstvima. Rekao mi je da su fratrima vezivali kamenje za vrat i bacali ih u hladnu Neretvu. Oni, tada dječaci, skrivali su se i gledali.
Nastupa navečer i Nina Badrić i blagdan je to zaljubljenih.


O ljubavi

Postojala je i prije društvenih mreža. Rađa se slučajno, spoji nespojivo, traje unatoč svemu, počesto i nakon smrti. Ne raste prorcionalno veličini buketa i parfema, nego u tišini, otkucajima srca. I kad ga nema, i kad nje nema, i kad nemaju ništa osim jedno drugo, i kad imaju sve, a nemaju ništa, jer nemaju jedno drugo. Dakle, ne kupujte ljubav, nje nema na policama, i nema cijenu.

(K.S.P/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna