MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA „KUHINJE“ Recept za spašavanje spasitelja

U Veliki lonac u obliku Bosne i Hercegovine usuti sto litara vode.  Čekati da proključa. Kolindu pusti da dvadeset četiri sata valja gluposti - što dalje od kuće. Pedesetak bošnjačkih novinara, bez truni zadržavanja i uključivanja mozga odmah pustiti da djeluju. Što luđe i otrovnije - to bolje.

 

Piše: Masterblef


Potrebno:

1.Jedna Kolinda
2. Oko 50-ak dobro nabrijanih bošnjačkih novinara pameti barski somića, patriote sve od reda, (koji će zagristi na svaku Kolindinu ludoriju)
3.  10-15  dobro izvježbanih nacionalno onesviještenih  nabrijanih hrvatskih novinara, domoljubi sve od reda
4. 10-20 novinara građanske provenijencije. (Po želji, ali i ne mora)
5. Jedan član Predsjedništva B i H, ako je ikako moguće hrvatski kojeg nisu birali većinom Hrvati, ali uz uvjet  potvrdu o njegovim glasačima svojeručno potpiše predsjednik HNS.
6. Jedan Predsjednik HNS, ako je moguće godinama suđen nikad osuđen.
7. Vreća sode bikarbone.
8.  Tri jaja
9.  Boca hercegovačke rakije loze
10. Litar vina tuduma
11. Desetak malih beznačajnih predsjednika još beznačajniji hrvatski strančica. (Jajara)
12. Žlica vegete i
13. Visoki predstavnik u ulozi kuhara

Priprema:

U Veliki lonac u obliku Bosne i Hercegovine usuti sto litara vode.  Čekati da proključa. Kolindu pusti da dvadeset četiri sata valja gluposti - što dalje od kuće.

Pedesetak bošnjačkih novinara, bez truni zadržavanja i uključivanja mozga odmah pustiti da djeluju. Što luđe i otrovnije - to bolje.

 Deset do petnaest hrvatskih novinara da se blagovremeno suprotstave bošnjačkoj novinarskoj invaziji. Od alata koristiti puno ratnu opremu, ako 'ko ima olovku može je ponijeti.

Član Predsjedništva BiH  Željko Komšić da u kontinuitetu budalesa u ravni sa Kolindom.  Poželjno što više propinjanja na zadnje noge, čisto zbog ljepšeg ukusa kuhanije.

Umjesto egzotičnih začina dobro je pustiti Dragana Čovića sa vezala da i on kaže koju o ugroženosti njegovih glasača koje on zove „hrvatski narod“.

Ako želite pojačati ukus - dodati 10-20 novinara građanske provenijencije - neka djeluju mimo lonca, preporučuje se ilegala, iz šume, k'o nekad „škripari“.
Umjesto jaja dodati jajare.
Na kraju dodati žlicu vegete.

Zamoliti Visokog predstavnika da sat vremena velikom kutljačom sve dobro promiješa, u nekoliko navrata.

Serviranje:

Stol svečano postaviti, u slavljeničkom ozračju. Sve dobro promućati i zaboraviti da je Aluminij ikad postojao.
Na kraju zaliti rakijom i vinom tudumom.
Kada gosti kušaju osebujni okus pikantne čorbe, siti i lagano pripiti od dodanog vina – desert im servirati u prostoriji bez prozora, obloženoj spužvom kako se gosti ne bi samoozlijedili jer međusobno sigurno neće.

U međuvremenu smišljati recept za novo jelo još bogatijih eksplozija okusa koje će se, zbog intenzivnijeg dojma, servirati u sobi s rešetkama. 

Dobar tek!

 

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna