Napokon kreće snimanje nastavka "Avatara"

James Cameron napokon je spreman započeti sa produkcijom filma Avatar 2. Iako je producent Jon Landau još u lipnju rekao kako im je plan krenuti sa snimanjem krajem rujna nije bilo sigurno hoće li se to zaista i dogoditi. No, Cameron je očito spreman jer 25. rujna kreće produkcijaOriginalni Avatar izašao je 2009. godine i bio je totalna prekretnica u filmskoj industriji. Zaradom od 2.7 milijardi dolara postavio se na prvo mjesto po zaradi u povijesti, od devet nominacija film je dobio čak tri nagrade Oskar te bio predvodnik 3D tehnologije.

Od 2009. se mnogo toga promijenilo u filmskom svijetu. Filmovi u 3D tehnici više ne dobivaju toliko pažnje, kinima vladaju stripovski svjetovi, a franšiza Ratova zvijezda dominira box-officeom svake godine. No, i Cameron je također u međuvremenu promijenio svoje planove. Originalna ideja bila je odjednom snimiti dva nastavka, ali je Cameron od tog plana odustao te odlučio kako će istovremeno snimati čak četiri filma.

U svim nastavcima trebali bi glumiti originalni članovi glumačke ekipe Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver i Stephen Lang, a pridružit će im se i Oona Chaplin te Cliff Curtis.

Sva četiri Avatara možemo očekivati u prosincu. Prvi nastavak stiže 2020. godine, Avatar 3 u kinima bi trebao biti 2012., na Avatar 4 trebat ćemo pričekati do 2024., dok je posljednji u planu za prosinac 2025. godine.


(izvor: mojtv.hr)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna