Netflix radi na novim adaptacijama Kronika iz Narnije

The C.S. Lewis Company i Netflix su najavili nove adaptacije “Narnijskih kronika” u obliku serija i filmovaKroz vrlo šturo priopćenje za medije preko Facebooka — The C.S. Lewis Company i Netflix su najavili nove adaptacije “Narnijskih kronika” u obliku serija i filmova.

“Pod uvjetima višegodišnjeg ugovora između Netflixa i C.S. Lewis Companyja, Netflix će u narednim godinama raditi na ekranizaciji klasičnih priča iz Narnije za svoje pretplatnike diljem svijeta.”

Detalji o načinu distribucije tih “filmova i serija” u potpunosti su nepoznati, čak do te mjere hoće li se uopće adaptirati same Lewisove knjige ili će priče biti inspirirane svijetom kojeg je pisac stvorio. “Kronike iz Narnije” je fantasy serijal od sedam knjiga koje je C. S. Lewis izdao između 1950. i 1956. Prva knjiga, “Lav, vještica i ormar”, adaptirana je kroz tri različite televizijske emisije, a Disney je 2005. napravio i visokobudžetni film temeljen na prvoj knjizi.

“Princ Kaspijan” i “Plovidba broda Zorogaza” također su zaradili adaptacije za velike ekrane, ali i ostvarili slabije rezultate na kino-blagajnama i u kritičarskim krugovima.(izvor: serijala.com)

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna