Isti mobitel imao 17 godina, a 714 mil. dolara dao siromasima

Najpoznatiji kineski glumac Yun-Fat živi vrlo skromnim životom; jede na štandovima ulične hrane, koristi javni prijevoz i troši tek 100 dolara mjesečno. Sedamnaest godina je koristio isti mobitel...Kineska glumačka zvijezda Chow Yun-Fat (63) živi vrlo skromnim životom, jede na štandovima ulične hrane, koristi javni prijevoz i troši tek 100 dolara mjesečno, prenosi Jayne Stars.

Premda bi si mogao priuštiti luksuzne sportske automobile, skupe stanove i odjeću, Yun-Fat kaže da njega to ništa ne zanima. Njegova supruga i on žive prilično 'normalnim' životom, a svoje bogatstvo od 714 milijuna američkih dolara su odlučili dati u dobrotvorne svrhe.

Najveća azijska zvijezda Yun je glumio u filmovima poput 'Tigar i zmaj' i 'Elitne ubojice' koji su i u Hollywoodu postigli veliki uspjeh.

- Moj san je biti normalna i jednostavna osoba. Najteža stvar u svijetu ne odnosi se na to koliko novaca možeš zaraditi, već kako pritom zadržati mirno stanje uma i živjeti ostatak života na jednostavan i opušten način - rekao je popularni glumac koji je 17 godina koristio isti mobitel, staru Nokiju. Nedavno ju je morao zamijeniti prvim pametnim telefonom u životu jer mu je stari mobitel konačno prestao raditi.

Na pitanje zašto je odlučio donirati sav svoj novac, Yun je sa smiješkom odgovorio da taj novac ionako nije njegov i da ga on samo čuva.

(Izvor: 24sata.hr)

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna