Hrvatska zvona organiziraju tribinu 'Jedinstvo ili zajedništvo, demokracija ili jednomulje'

Novoutemeljena udruga Hrvatska zvona organizira javnu tribinu aktualnog i znakovitog naslova: 'Jedinstvo ili zajedništvo, demokracija ili jednomulje'.Javna tribina održati će se u utorak, 24. listopada u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Predavači su fra Mario Knezović i dr.sc. Marko Tokić.

Inače, javna tribina je i prvo javno predstavljanje udruge 'Hrvatska zvona' čiji je predsjednik doc.dr.sc. Marko Tokić, profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Sama najava registriranja udruge, a koju podržavaju i ratni generali HVO-a, izazvala je veliko zanimanje ali i dvojbene reakcije.

Tako je isto komentirao i sam predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović početkom travnja ove godine, na 25. obljetnicu HVO-a, kazavši: "...I kada ovih dana slušamo kako će se otvarati nova zvona kako će netko uvezati, premošćavati BiH, kroz neovisnost u političkom djelovanju, i nadmudriti političko vodstvo Hrvata u BiH, ja mogu poslati samo jednu poruku: Razumijem, ali neće moći proći".

 


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna