Hercegovački forum organizira treću sesiju

Udruga Hercegovački forum organizira konferenciju za medije povodom treće sesije pod nazivom "Etnički i religijski kolektivizam" koja će se održati u hotelu Ero u Mostaru (Bijeli salon), u nedjelju, 5.11.2017. u 13 sati.Gost uvodničar će biti Dr. fra Mile Babić s uvodnom temom: "Fra Matija Divković versus nacionalni i religijski kolektivizam."

Dr. fra Mile Babić je diplomirao teologiju 1974. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Na istom fakultetu je 1977. magistrirao kod prof. Vjekoslava Bajsića radnjom: Kršćanstvo kao apsolutna religija u Hegelovoj „Filozofiji religije“ i doktorira kod prof. Ivana Goluba 1987. Radnjom: Himan Fil 2,6-11 u kristologiji Teodoreta Cirskoga.


Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je 1978. povijest književnosti. Postdiplomski studij iz filozofije završio je 1981. u Sarajevu gdje je i magistrirao 1988. radnjom: Sloboda i jedinstvo u Hegelovoj „Filozofiji prava“ kod prof. Abdulaha Šarčevića. Drugi doktorat je stekao 18. lipnja 2009. na Filozofskom fakultetu u Sarajevu s temom disertacije: Metafizičko utemeljenje politike u Hegelovoj „Filozofiji prava“.

Od 1977. godine profesor je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Glavni je urednik časopisa Jukić. Svoje priloge objavljuje u mnogim znanstvenim časopisima te sudjeluje na mnogobrojnim simpozijima u zemlji i inozemstvu. Čest je gost u radijskim i televizijskim emisijama kao i na javnim tribinama.


Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna