Andrićev i Burinov 'Ćorkan' i 'Ajmo na fuka' kao prva koprodukcija NPM i HNK Mostar

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 23. veljače u 20 sati na Velikoj sceni na redovnom repertoaru je predstava “Ajmo na fuka”, a u ponedjeljak, 26. 2. u 20 sati u NPM-u gostuje Haris Burina sa svojom monodramom “Ćorkan”. Predstava se izvodi u sklopu obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, i ulaz na predstavu je besplatan!U petak, 23. 2. u 20 sati na repertoaru je predstava “Ajmo na fuka” u režiji Dragana Komadine, autorski projekt Dragana Komadine i glumaca u predstavi: Saše Oručevića, glumca Narodnog pozorišta Mostar, i Roberta Pehara, glumca Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Njih dvojica igraju vojnike sukobljenih strana u proteklom ratu u Mostaru – sada na nebu, kada više ništa ne mogu promijeniti, razgovaraju o onome što je bilo ali i o tome kako mi, koji smo živi, provodimo naše živote.

Jesmo li i koliko živi? Možemo li mi, ako već ne mogu oni, išta promijeniti? Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju „poziv od Onoga gore“, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru. Zanimljiva, zabavna, poučna antiratna predstava.

Predstava je prva koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar i HNK Mostar.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenik 3,50 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati; rezervacije na broj 036/550-128, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Poznati bh. glumac Haris Burina u ponedjeljak, 26. 2. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a gostuje  sa svojom monodramom “Ćorkan”. Predstava je rađena prema motivima pripovijetke nobelovca Ive Andrića “Ćorkan i Švabica”, a govori o politici, ljubavi i životu, ali iznad svega o čovječnosti i moralu. U pripovijesti o Ćorkanu, Burina pokušava povući paralelu s današnjim vremenom i ovu monodramu smatra svojim najznačajnijim djelom. Burina potpisuje režiju, adaptaciju, izbor kostima, scenografiju. Ulaz na predstavu je besplatan!

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna