Priče iz Vukovara

U srijedu, 20. lipnja 2018. godine, s početkom u 20-30 sati u atriju Galerije 'Vjeko Božo Jarak' Podkosa u Dubravama,Čapljina, i organizaciji Založba kralja Tomislava, održati će se predstava Priče iz Vukovara.U predstavi glumi, a ujedno je i redatelj, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Pere Eranović.

Temelj mladom glumcu u stvaranju predstave bile su kratke lirske priče legendarnog ratnog izvjestitelja iz Vzkovara Siniše Glavaševića. Svoje Priče iz Vukovara, Pere Eranović zamislio je kao jednosatni boravak u vukovarskom skloništu gdje nastaje interakcija ratnog izvjestitelja i njegovih sugrađana, glumca i publike.

Kroz formu riječi, pjesme i pokreta, on oživljava scensku stvarnost i suprotstavlja ideje čovjeka i nečovjeka. Ta scenska stvarnost, kroz duhovite i tragične trenutke raste do te mjere da autentični ratni izvještaji Siniše Glavaševića postaju neugodno upozrenje do čega može dovesti slabljenje onog ljudskog u čovjeku. Osim što će one nešto starije podsjetiti na jedno razdoblje ponosa koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj e autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zraobrav.


Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna