Prijem za novinare i predstavljanje Napretkova godišnjaka 2019.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u subotu 19. siječnja predstaviti će Hrvatski narodni godišnjak 2019. "Južnoslavensko pitanje i svjetski rat", a biti će upriličeno i prigodno druženje s novinarima.

 

Predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić s članovima Središnje uprave zahvaljuje se svim predstavnicima medija koji su tijekom 2018. godine pratili aktivnosti HKD Napredak i izvještavali javnost o Napretkovim programima i projektima, te tim povodom organizira tradicionalni Napretkov prijem za novinare u subotu, 19. siječnja 2019. godine u 13,30 sati u Napretkovom klubu Lira, ul. Pehlivanuša bb, Sarajevo.

Tom prigodom bit će upriličeno i predstavljanje knjiga „Južnoslavensko pitanje i svjetski rat“ autora Ive Pilara i 66. “Hrvatski narodni godišnjak 2019."

Povodom obilježavanja sto godina od završetka I. svjetskog rata i sto godina od prvog izdanja knjige autora Ive Pilara „Južnoslavensko pitanje i svjetski rat“ HKD Napredak predstavit će navedeno izdanje.

Knjigu će predstaviti  u ime Udruge Hrvatsko zajedništvo glavni urednik i predsjednik Udruge dr. sc. Nediljko Matić iz Zagreba, dr.sc. Vera Katz iz Sarajeva te  prof. dr.sc. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, dok će moderator biti doc. dr.sc. Pavle Mijović, dopredsjednik HKD Napredak.

Također HKD Napredak predstavit će i svoj “Hrvatski narodni godišnjak 2019.” Godišnjak zauzima posebno mjesto u Napretkovoj bogatoj izdavačkoj djelatnosti. Od davne 1907. godine, kada je izašao prvi broj pod nazivom “Napredak – hrvatski narodni godišnjak za godinu 1907.”, to glasilo je svjedok kulturnih, političkih i svih drugih društvenih događaja, ali i cjelokupne aktivnosti HKD Napredak.

Predstavljači će biti ugledni bosanskohercegovački novinar i direktor TV1 gospodin Sanjin Bećiragić, predsjednik HKD Napredak mons. prof. dr. sc. Franjo Topić te glavni i odgovorni urednik Godišnjaka gospodin  Franjo Bratić dok će moderator biti doc. dr.sc. Pavle Mijović, dopredsjednik HKD Napredak.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna