Biskup Perić o Stepincu: Čovljekoljublje protiv osvetništva, mržnje i režima

“Da je Pavelić uistinu znao kako se stvara država ne bi onako postupio i povijest bi nam od 40-tih godina prošlog stoljeća do danas bila sigurno mirnija. Ne bi onoliko patnje bilo podneseno, ni onoliko krvi proliveno ni onoliko suza istočeno, a ni nedavnog Domovinskog rata možda uopće ne bi ni bilo”, kazao je mostarski biskup Ratko Perić prije dvije gocine na predavanju održanom na Sveučilištu u Mostaru. Tom prigodom, biskup je povijesnu ulogu Ante Pavelića ocijenio vrlo lošom.

Opširnije...

Što je ubijeni Slaviša Krunić rekao u CD-u

Ubijeni Slaviša Krunić prije četiri godine gostovao je u Centralnom dnevniku Facew TV-a kod Senada Hadžifejzovića. Poslušajete intervju.

Opširnije...

F. Hartmann o uvjetu za kavu s Gotovinom, Šešelju, Karadžiću, Miloševiću, Praljku - "Nije bilo u planu procesuiranje Tuđmana i Izetbegovića"

"Što se Tuđmana i Izatbegovića tiče, nikad nije bilo ni planirano da oni budu procesuirani. Javnost ima stavove o tome na osnovu izjava pojedinaca iz Suda. Međutim, mislim da čak postoji i službeni dokument o Izetbegoviću u kojemu se Sud izjasnio kako odbija tu inicijativu. Mislim da je to bilo prije nego što sam došla u Tribunal. Ali se sud izjasnio da je razmotrio slučaj, ali da nema osnova za optužnicu. I s Tuđmanom je bilo slično", kazala je Hartmann.

Opširnije...

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna