RAMA: "Neće nam Čović govoriti koga ćemo zaposliti"

Završena je tematska sjednica OV Prozor-Rama koja je počela jutros u 10 sati, a okončana tek četiri i pol sata kasnije. Središnja tema sjednice je Dom za stare Rame, koji je gotovo spreman za otvaranje, no još uvijek nije otvoren jer Općina Prozor-Rama želi da se vlasnička struktura te civilne ustanove izmjeni sukladno ulozima osnivača, dok gvardijan na Šćitu želi da osnivač HO Kuća mira zadrži dvotrećinsku vlasničku strukturu unatoč tome što su manje uložili od Općine Rama.

Opširnije...

Melinda Gates: Provela sam cijelu karijeru u tehnologiji, a nisam bila spreman na njezin utjecaj na moju djecu

Telefoni i aplikacije nisu sami po sebi dobri ili loši, ali … mogu pogoršati teškoće odrastanja. Kad je 2002. godine rođeno moje najmlađe dijete, preklopni telefon je još uvijek bio najzgodniji komad tehnologije kojeg ste mogli dobiti. Sad kažem da su svo troje moje djece dio onoga što demografi zovu iGen.

Opširnije...

PRIMITIVIZAM U BiH Zašto 'civiliziran svijet' o narodima u BiH misli da je "najbolje da se zvijeri međusobno istrijebe"

Nedavna, nota američkog veleposlanstva na govor mržnje i šovinističko vrijeđanje zastupnika Naše Stranke Predraga Kojovića pokazuje pravu sliku demokratskog razvoja kako društva, a posebno političke retorike u BiH. Kojović je u Skupštini Sarajevske županije nazvan četnikom zbog svog suprotnog mišljenja, a sa službenog Twiter naloga amaeričko veleposlanstvo istaknulo je da se u "21. stoljeću u demokraciji, ne nazivaju se škole po kontroverznim osobama, a također se osobe s kojima se ne slažete, ne nazivaju četnicima, ustašama ili balijama", što je potvrdilo razinu primitivizma u javnom bh. diskursu. Republika donosi osvrt i pogled na narode u BiH i to očima međunarodnih političkih i vojnih dužnosnika. Kao ni danas, a pogotovo tada, međunarodni dužnosnici nisu imali visoko mišljenje o "anticivilizacijskim" "divljim narodima Balkana". Kako se čini, takvi stavovi bili su prečesto - opravdani.

Opširnije...

No comment.

Opredjeljenje ili istrebljenje

Top teme

Trach

Promo

Kolumna