Najoptimističnija prognoza iz Bruxellesa: BiH status kandidata tek 2019.; Srbija i Crna Gora članice 2025.

Europska komisija smatra da je izvodljivo da do 2025. godine Srbija i Crna Gora postanu punopravne članice Europske unije (EU), a u to vrijeme bi četiri preostale zemlje regije bile duboko u pristupnom procesu. Ovo se navodi u strategiji za zemlje regije koji priprema Europska komisija pod naslovom "Kredibilna europska perspektiva za Zapadni Balkan" u čiji je nacrt Radio Slobodna Europa imao na uvid.

Opširnije...

POVRATAK U PROŠLOST I PUTINOVI PLANOVI 'Želite stabilnost na Balkanu? Vratite Jugoslaviju'

Kolumna britanskg novinara Neila Clarka 'Želite stabilnost na Balkanu? Vratite Jugoslaviju', napisana za rusku državnu kuću RT, uznemirila je mnoge duhove na Balkanu. Clark koji je svojedobno radio i za BBC, Sky News, Press TV, za RT analizira stanje na Balkanu, navodi kako je za raspad Jugoslavije najveći krivac SAD i Njemačka te zaključuje kako bi Jugoslavija bila jedino rješenje stabilnosti. Preporuka povratka u prošlost i uskrsnuće krnje Jugoslavije, bez Slovenije i Hrvatske, možda je najava budućih stremljenja ruske administracije kada su u pitanju zemlje Balkana. U tom kontekstu lakše bi se mogli protumačiti i potezi pojedinih bh. lidera koji, zasigurno, priželjkuju ovakav scenarij.

Opširnije...

Egzodus se nastavlja i u 2018.: BiH postaje zemlja bez ljudi: Sve manje ih se rađa, a sve više odlazi

Ukoliko se ovaj negativni trend nastavi ovakvim tempom, BiH će za deset godina pola milijuna stanovnika imati manje. Značajan, ako ne i najveći dio ovog broja svakako će činiti Hrvati, najmalobrojniji, konstitutivan narod u BiH, piše Dnevni list.

Opširnije...

No comment.

Odlazak

Top teme

Trach

Promo

Kolumna