JAVNOST PREVARENA S RAZLOGOM Bukvarević kazao da je objavljen Registar branitelja, ali je nedostupan za javnost

Ako ste mislili da ćete moći provjeriti tko je i koliko bio u HVO-u ili Armiji BiH - prevarili ste ste. Točnije, federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević, ponovno je izbjegao javnosti kazati cjelokupnu istinu: Da će objavljeni, cjelokupni registar branitelja moći pretraživati samo službenici na svim razinama vladi u F BiH, nikako šira javnost. Stoga je za javnost registar branitelja još uvijek tajna.

 Naime, najave federalnog ministra Bukvarevića da će biti objavljen cjelokupan registar branitelja otišle su u vjetar i javnost je ponovno izigrana, a posebno razvojačeni branitelji koji su u svojim prosvjedima objavu registra isticali kao jedan od uvjeta.

Tzv. Registar branitelja, šture podatke o broju pripadnika Armije BiH, broju korisnika invalidnina možete pronaći


OVDJE


Međutim, provjeriti pripadnost konkretnih osoba mogu samo službene osobe, te se i dalje nastavlja (ne)opravdana mistifikacija jer i sami broj pripadnika, kao i korisnika prava daje vrlo veliki prostor za mnoga pitanja i analize.

Naime, prema podatcima Registra branitelja, a koji su predočeni javnosti, Armija BiH tijekom rata u BiH ukupno je imala 408.623 pripadnika (približno svaki 4,5 Bošnjak bio je u Armiji!!!) , a HVO 196.580 (zamislite, približno svaki treći Hrvat bio je u nekoj od postrojbi HVO-a!!!)

 

Ove brojke svakako mogu biti itekako diskutabilne kod obje komponente, i bošnjačke i hrvatske, kao i brojke o broju korisnika invalidnina, odnosno, broju invalida - Armija ih broji 38.625, a HVO 17.536.

Golom matematikom, usporedbom boja stanovništva, broja maloljetnih, žena i starije populacije, pokazati će se cijela apsurdnost kao i nevjerojatna razina manipulacije.

Broj pripadnika i broj invalida u Federaciji, neshvatljiv i nezapamćen je u analizama žrtava suvremenog ratovanja. Ovakva objava registra javnosti ništa ne znači čak suprotno - povod je za mnoge špekulaije i nezadovoljstva.

Federalni ministar Bukvarević nedostupnost javnosti podataka iz registra pravda Zakonom o osobnim podatcima, iako vrlo dobro zna da Registar za javnost može biti potreban i bez objavljivanja JMBG-a i kućne adrese.
Na koncu, javnosti ostaje mučan osjećaj nasamarenosti i prikrivanja istinskih podataka - tko je uistinu bio pripadnikom nekih od postrojbi te tko su sve korisnici prava. 


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna