Kao Hrvat zanoćio, kao Srbin se potpisao: SIP "Opsenica se izjasnio Srbinom"

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je danas odluku o četvrtoj izmjeni odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine. Odluka je uslijedila nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje. Odluka će do kraja dana javnosti biti dostupna na web stranici CIK BiH, www.izbori.ba

 U ime koalicije HDZ BIH,HSS,HKDU BIH,HSP-HNS,HSP DR AS BIH,HDU BIH,HSS SR kandidat iz izborne jedinice 9 za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na Općim izborima 2018. godine bio je Goran Opsenica. Zadnjih dana u medijima je plasirana njegova izjava koja glasi:

"Ja i večeras namjeravam zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. SIP je, bojim se, instruiran da pogriješi. Pravo je pitanje ko stoji iza svega toga".

"Podsjećamo da je odredbama člana 4.19 stav (4) Izbornog zakona BiH propisano da se uz prijedlog liste dostavlja izjašnjenje svakog od kandidata na listi o prihvatanju kandidature i ista mora biti ovjerena na način propisan zakonom ili kod nadležne općinske izborne komisije. Izjašnjenje o prihvatanju kandidature sadrži i nacionalno izjašnjenje". 

"Radi objektivnog informiranja javnosti ističemo da je Središnje izborno povjerenstvo kandidaturu Gorana Opsenice ovjerilo na temelju njegove izjave o prihvaćanju kandidature na kojoj je on kao svoje nacionalno izjašnjenje naveo da je Srbin", navode iz SIP-a, koji je objavio i skeniranu izjavu Gorana Opsenice, uz zaštićene osobne podatke.

Podsjetimo, SIP je dodijelio direktni mandat u federalnom Parlamentu Srbinu - ministru zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Goranu Opsenici, premda je on "zanoćio kao Hrvat", te tvrdio da SIP griješi.

O svemu se oglasio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je rekao da je Goran Opsenica vrlo jasnog opredjeljenja kada je riječ o nacionalnosti, a to je hrvatska nacionalnost.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna