Rodman progovorio o svom prijatelju Kim Jong Unu: 'Smijemo se, zezamo i pjevamo karaoke'

Američka košarkaška legenda tvrdi da ne pokušava opravdati poteze sjevernokorejskog diktatora nego da je samo 'ambasador sporta'Američka košarkaška legenda Dennis Rodman rekao je u srijedu da je sa svojim prijateljem, sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong Unom, skijao i pjevao karaoke i kako bi samo želio "izgladiti stvari" u napetim odnosima dviju država.

Rodman je nekoliko puta posjetio Kima, ali kaže da su vrlo rijetko razgovarali o politici.

"U osnovi, zezamo se cijelo vrijeme. Smijemo se, pjevamo karaoke, bili smo na skijanju, na jahanju, radili smo mnogo 'cool' stvari zajedno, ali jedva da smo razgovarali o politici", rekao je Rodman u britanskoj televizijskoj emisiji "Good Morning Britain."

Sjeverna Koreja u zadnje je vrijeme provela niz nuklearnih i raketnih testova, pa je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio "masovnim" vojnim odgovorom.

Rodman kaže da se Trumpu divi, ali misli da bi "ponekad mogao biti malo luđi". Kako to ide zajedno sa smirivanjem tenzija u odosnima Washingtona i Pjongjanga - nije objasnio.

Rodman tvrdi da ne pokušava opravdati Kimove poteze nego da je samo "ambasador sporta".

"Nisam zaljubljen u Kima, samo želim izgladiti stvari, tako da se svi možemo slagati", rekao je jedan od najboljih obrambenih košarkaša u povijesti.

"Crv", kako su ga zvali, u dresu Pistonsa i Bullsa osvojio pet NBA naslova. 


(izvor: rtl.hr)

Komentari:

No comment.

Pod Lupom

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna