Kineskinja se cijeli dan igrala na mobitelu i djelomično izgubila vid

U kineskim se medijima i na društvenoj mreži Weibo pojavila informacija o 21-godišnjoj Kineskinji koja je pretrpjela teško oštećenje vida kao posljedicu dugotrajnog igranja mobilne igre Honour of Kings

 

Jedna od najpopularnijih mobilnih igara u Kini kod ove je igračice prerasla u svojevrsnu ovisnost. Wu Xiaojing priznala je kako je redovito igrala istu igru neprekidno i po osam sati, i to bez pauze za jelo, piće ili odlazak na toalet.

Za vrijeme jednog takvog višesatnog igranja odjednom je, kaže, izgubila vid na desnom oku. Nakon što je zbog toga posjetila više bolnica, izvještavaju kineski mediji, dijagnosticirano joj je začepljenje retinalne arterije kao uzrok djelomične sljepoće. Ovo stanje naziva se i infarktom oka, obično se javlja kod starijih osoba, a kod preko 90% pacijenata uzrokuje djelomični ili potpuni gubitak vida.

Wu kaže kako je 1. listopada, kada se dogodio ovaj slučaj, provela cijeli dan igrajući se na mobitelu, da bi navečer osjetila probleme s vidom. Liječnik koji joj je postavio dijagnozu rekao je kako je vjerojatno da je začepljenje arterije u oku, a posljedično i gubitak vida, u ovom slučaju posljedica pretjeranog napora očiju zbog neumjerenog igranja na mobitelu.

Ipak, ne slažu se svi liječnici s ovim pojašnjenjem. Daily Mail prenosi izjavu okulista koji kaže da nema dovoljno čvrstih dokaza kako bi se opsesivno igranje igara na mobitelu izravno navelo kao uzrok gubitka vida u ovom slučaju. Kao vjerojatniji uzrok ovaj liječnik navodi migrenu, koja u rijetkim slučajevima može dovesti do začepljenja očne arterije. "Ako vam igranje video igara u bilo kojem obliku ne izaziva dugotrajne migrene, nemate razloga za zabrinutost", pojasnio je.(izvor: bug.hr)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna