DEVEDESETKA IZABRALA: Ilija Cvitanović tajnik, a Pero Nikić v.d. glasnogovornik

Na Središnjem odboru HDZ-a 1990 koji se danas održavao u Usori "Devedesetka" je popunila vlastite redove.Na mjesto tajnika stranke, koje je do jučer bilo Josipa Merdže, imenovan je županijski ministar prometa i veza - Ramljak Ilija Cvitanović.

Dužnost glasnogovornika stranke obnašati će diplomirani politolog Pero Nikić, umjesto dosadašnjeg glasnogovornika Vese Vegara. Ante Janković je imenovan tajnikom za međunarodne odnose.

Podsjetimo, sada već bivši glavni tajnik HDZ 1990 Josip Merdžo jučer je podnio ostavku na svoju dužnost, a samim time i na dužnost člana Predsjedništva HDZ1990.

Obrazlažući ostavku, Merdžo je naveo da ju je prouzročilo neslaganje oko pristupa i postupaka vezanih uz dogovaranje zajedničkog nastupa na određenim razinama za opće izbore 2014. godine u okviru Hrvatskog narodnog sabora. Ostavku je jučer podnio i predsjednik GO HDZ 1990. Slaven Raguž.
Iz GO Mostar HDZ 1990 potvrđeno je da je Slaven Raguž podnio ostavku na sve stranačke funkcije u stranci, kao i članstvo u HDZ1990.

Raguž smatra da se HNS nije trebao pripojiti stranci, kao i da je o tome trebala glasovati cijela stranka, a ne samo središnji odbor. 

Turbulencije u HDZ-u 1990 mnogi komentiraju kao katarzu stranke, u kojoj se gasi struja sklona bivšem predsjedniku Boži Ljubiću, odnosno, potezima predsjednika HDZ-a BiH Draganana Čovića.

(K.S.P/republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

MEZA NIJE ZEZA

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna