Bešlić i Wigemark o izborima u Mostaru i imenovanju sudaca u Čitluku

U Gradskoj vijećnici Mostara danas je održan Drugi regionalni forum mladih za lokalnu demokraciju kojem su bili nazočni između ostalih i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i voditelj Izaslanstva EU u BiH Lars Gunnar Wigemark koji je i Drugi regionalni forum za lokalnu demokraciju kojem je prisustvovalo 80 mladih iz država zapadnog Balkana.Uoči konferencije gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izjavio je kako će se razgovarati s Wigemarkom te da ima puno tema o kojima ćemo razgovarati, od političkog pitanja Mostara i brojnih projekata koje financira EU. Bešlić je kazao kako za projekt izgradnju kolektora u Mostaru nedostaje značajan dio sredstva i tražit će pomoć iz nekih grantova EU, da se taj projekt, najvažniji u povijesti Mostara u zadnjih sto godina, i realizira.

-Nadam se da će EU iznaći mogućnosti da nam se pomogne u tome-kazao je Bešlić.

Glede imenovanja sudaca u Općinskom sudu u Čitluku, gdje od četvero sudaca jedna Hrvatica, dvije Bošnjakinje i jedan Srpkinja, Bešlić je kazao da kao predsjednik ŽO HDZ-a moram uputiti vrlo jasnu poruku, jer to što radi VSTV je apsolutno neprihvatljivo.

-Oni su ti koji trebaju provoditi zakon i Ustav i ako se oni ne drže toga, što možete očekivati u ovoj državi, pogotovo, gdje se to radi tamo na štetu Hrvata, najmalobrojnijeg naroda. Mislim da ovog puta to neće ići baš tako jednostavno-poručio je Bešlić.

Komentirajući problem neodržavanja izbora u Mostaru, Bešlić je podvukao da se to pitanje ne rješava na lokalnoj razini.

- Znate da SDA i HDZ imaju različita stajališta i sigurno je to pitanje parlamentarne većine, kako i na koji način donijeti Parlamentarnoj skupštini BiH izborni zakon koji će sadržavati i poglavlje za Mostar- kazao je Bešlić.

Voditelj Izaslanstva EU u BiH Vigemark je izjavio da je «možda dobro što se Forum održava u Mostaru, jer neprihvatljivo je, što smo više puta naglasili, da se u Mostaru već osam godina ne održavaju izbori».

- Ova moja izjava se posebno odnosi na mlade, jer mladi trebaju više naučiti o svojoj građanskoj odgovornosti, o svojim pravima. Na koji način mogu učiti općenito o svom angažmanu u društvu, ako im mi odrasli ne dajemo primjer–kazao je on.

Govoreći o sastanku s gradonačelnikom Bešliće, Wigemark je podsjetio da EU u Mostaru ima nekoliko projekata ,konkretno, vezanih za upravljanje otpadom i vodama.

- Do sada je jako puno, u zadnjih 18 mjeseci, urađeno u pogledu tog projekta i veliki je napredak postignut – rekao je Wigemark.


(Izvor: Prvi.TV)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna