"DEVEDESETKA" traži raspravu o HDZ-ovom ministru Mihaljeviću

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Livanjskog kantona Nedjeljko Rimac uputio je u petak zahtjev da se dnevni red proširi raspravom o povjerenju ministru policije u Vladi HBŽ-a Darinku Mihaljeviću.

 

 

(foto: Nediljko Rimac)

 

U obrazloženju zahtjeva stoji kako su svi svjedoci pisanja medija u BiH i Republici Hrvatskoj koji su objavili informaciju kako je troje djece ministra Mihaljevića dobilo stipendiju za socijalno ugrožene obitelji u RH. 

Dalje se navodi kako se nakon izbijanja spomenute afere oglasila i ministrica obrazovanja u Vladi RH te potvrdila kako je novac za stipendije djece Darinka Mihaljevića vraćen u proračun RH.

 

"Iz navedenog je očito da postoji sumnja kako je u natječajnoj proceduri za dodjelu stipendija djeci ministra Mihaljevića došlo do određenih nepravilnosti kao i moguće zloupotrebe", stoji u zahtjevu.

 

Po Rimcu, navedenim činom nanesena je nepopravljiva šteta ugledu institucija Kantona 10 kao i ugledu svakog Hrvata iz BiH pred institucijama i javnošću u RH.

 

"Smatramo da u interesu institucija i građana treba žurno reagirati i raspraviti sve aspekte navedenog problema u okviru predložene točke dnevnog reda", istaknuo je Rimac u upućenom zahtjevu, prenosi Slobodna Bosna.

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna