Pravaši u Odžaku o izdaji Posavine

Hrvatska stranka prava (HSP) Podružnica Odžak održala je radni sastanak na kojem je nazočilo stranačko vodstvo na čelu s predsjednikom Pericom Ćulapom, dopredsjednicima Matom Filipovićem i Mihovilom Senkovićem, članovima izvršnog odbora Tomom Kopićem, Matom Paradžikom, Zlatkom Orozom i Dragom Hrnkašem, te predsjednikom Glavnog stana Hrvatske stranke prava Martinom Andačićem.Kko su priopćili iz ove stranke na sastanku je bilo riječi o trenutačnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na stanje u hrvatskoj Posavini i mogućim političkim rješenjima uoči predstojećih općih izbora u BiH koji se planiraju za jesen 2018. godine. Iskazan je pesimizam glede najava oko donošenja novog Izbornog zakona u BiH koji ne jamči da će predstavnici Posavine i na koji način participirati ili odlučivati u političkom Sarajevu ili Banaja Luci o svojoj sudbini i opstojnosti.

„Zaobilaženje Posavine i njezinih stradanja i poslijeratnih opstrukcija oko povratka, samo je još jedna izdaja koja se događa nakon Daytonskog mirovnog sporazuma kada su u pitanju ova stoljetna ognjišta i grunt otet od Hrvata te predat u ruke srpskom entitetu“, stava su pravaši.

S razočaranjem i „kiselim osmjehom“ su prokomentirane i nove najave Dodikovog hrvatskog ministra Davora Čordaša o milijunima za povratak koji će se uložiti iduće godine. Istaknuto je kako su se naslušali takvih priča i to godinama koje se lansiraju upravo uoči izbora.

"Prava istina je da se HDZ BiH odrekao Posavine i politike koju su zagovarali u formi „Distrikta Posavina“, kako bi se neovisno o političkim opstrukcijama iz Banja Luke mogla obnoviti i razviti Posavina, međutim to se nije dogodilo. Danas u Odžaku nedostaje preko trideset posto pučanstva koje je u zadnje dvije godine odselilo iz ovih krajeva i danas pričati o obnovi porušenih kuća i povratku je ravno provokaciji", ističe se u priopćenju HSP-a.

Poručili su Dodiku i drugim njegovim pijunima da neće prodati svoj grunt i neće se odreći svojih stoljetnih ognjišta.     Vodstvo Podružnice HSP Odžak u proteklim danima se prisjetilo svojih poginulih i nestalih te na nekoliko mjesta položilo je vijence i upalilo svijeće na grobljima za poginule i umrle, kao i kod spomenika poginulim braniteljima u samom gradu Odžaku.

 

/Republikainfo.com/


                                                                                             

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna