Sindikat BHRT-a traži ostavku direktora jer smatraju da je nanesena šteta zbog intervja sa Sebijom Izetbegović

Upravni odbor Sindikalne organizacije BHRT-a oglasio se priopćenjem u kojem navodi da potpuno odbacuju tvrdnje menadžmenta koji je za slučaj (ne)objavljivanja intervjua s direktoricom KCUS-a Sebijom Izetbegović, Sektoru odgovornost prebacio na uposlenice RTV produkcije. Ističu kako je skandalom s kontroverznim intervjuom sa Izetbegović nanesena nenadoknadiva i nepopravljiva šteta BHRT-u.Sindikalna organizacija BHRT-a u potpunosti stoji iza iznesenih stavova urednika BH radija 1 Amira Sužnja koje je iznio tijekom gostovanja na jednoj od bh. televiziji, te dodaju kako je riječ o borcu za istinu, pravdu i pravičnost.

“Sindikat stoji i iza uposlenika (svojih članova) u Sektoru RTV produkcija zbog prebacivanja odgovornosti na njih u slučaju objavljivanja kontroverznog intervjua sa Sebijom Izetbegović te u potpunosti odbacuje tvrdnje menadžmenta.

Sindikat traži odgovornost generalnog direktora Belmina Karamehmedovića, njegovih najbližih suradnika, savjetnika, kojekakvih izmišljenih koordinatora te direktora televizije Marija Vrankića za štetu koju su prouzročili svojom nesposobnošću i neodgovornim djelovanjem prema bosansko-hercegovačkoj javnosti. Njihove ostavke su prijeko potrebne!”, poručuju iz UO Sindikalne organizacije BHRT-a.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna