Hrvatska vlada opet nije pala, pa ni nakon 14 sati rasprave u Saboru

Nakon rasprave koja je trajala 14 i pol sati Vlada, očekivano, nije pala. Od 137 zastupnika, 59 je bilo za, a 78 zastupnika bilo je protiv.Nakon cjelodnevne rasprave, koja je započela jutros u 9.30, u ponoć i 9 minuta zastupnici su konačno glasali. Inicijativa SDP-a nije uspjela; Vladi nije izglasano nepovjerenje, izvjestio je Telegram.

Od 137 zastupnika, 59 je bilo za, a 78 protiv. Sljedeća točka bila je izglasavanje nepovjerenja ministrici Nada Murganić, ministrici demografije, no ni to nije prošlo. Od 129 glasova 49 su bila za, 2 suzdržana i 79 protiv.

Rasprava o SDP-ovoj inicijativi o opozivu Vlade zbog Agrokora od petak ujutro bila je na dnevnom redu Hrvatskog sabora. Nakon što je šef SDP-a Davor Bernardić održao uvodno obrazlaganje u kojem je objasnio zašto traže opoziv Vlade, uslijedila je 41 replika. Saborski zastupnici od jutra međusobno si predbacuju i optužuju se, a u Saboru se najmanje, zapravo, pričalo o onome o čemu bi trebalo.

SDP je pokrenuo prijedlog za opoziv Vlade tako što je skupio 31 potpis oporbenih zastupnika (19 iz SDP-a i 12 iz svih preostalih oporbenih klubova stranaka osim Nezavisnih za Hrvatsku).

Neposredno pred početak saborske rasprave, premijer Plenković rekao je kako SDP-ova inicijativa neće proći i da će Vlada raspravu iskoristiti da još jednom podsjeti na sve što se poduzelo kako bi se spriječio negativan učinak slučaja Agrokor. Također, još je jednom ponovio kako će Sabor glasovima 78 zastupnika potvrditi da Vlada ima njegovo povjerenje.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna