TELEFONOM DOGOVARAO MITO Tužitelja snimili kako iznuđuje novac, pa pustili na suđenju

Na suđenju tužitelju Idrizu Begiću pred Županijskim sudom u Sarajevu preslušavani su presretnuti razgovori između optuženog i svjedoka Salkana Džakulića u kojima se govori o razmjeni novca. Uposlenica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zana Jakupović prezentirala je presretnute telefonske razgovore između Begića i Džakulića.Na jednom od snimaka iz studenog 2016. godine, Džakulić poziva Begića i pita ga gdje da se nađu. "U Paviljonu", odgovara Begić. Džakulić je svjedok županijskog tužiteljstva koji je, prema vlastitom kazivanju, tražio pomoć od Begića u vezi s susjedom Mevludinom Hadžićem koji je optužen za šumsku krađu. Begić je, kako je izjavio ovaj svjedok, za uslugu tražio novac. U sudnici je pušten audio i video snimak susreta Begića i Džakulića u bihaćkom restoranu "Paviljon".

- "Kad bi ti? Vidjet ću s njim… tamo srijeda, četvrtak… da ti donesem pare" - između ostalog je rekao Džakulić. Prema riječima tužiteljice Nevene Alčehajić, nakon ovog susreta uslijedila je primopredaja novca. Na snimku razgovora od 4. studenog 2016. Begić je pozivao Džakulića i rekao: "Ovo će biti odgođeno za tri mjeseca". "Svaka čast", odgovorio je Džakulić. Potom je prezentiran audio i video snimak susreta Džakulića i Begića iz restorana "Hilton" u Cazinu. Sadržaj razgovora nije bio razumljiv u sudnici.

Begiću se na teret stavlja da je, kao tužitelj u Bihaću, u razdoblju od listopada do prosinca 2016. od optuženog za šumsku krađu, nakon što ga je uvjerio da mu prijeti kazna zatvora, preko posrednika zahtijevao i primio novac u iznosu od 3.000 eura.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. siječanj, javlja BIRN, a prenosi Fena.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna