Assange je postao državljanin Ekvadora, ali kako će doći do Ekvadora?

Ekvador je potvrdio da je Julian Assange dobio njihovo državljanstvo, no Britanija je neumoljiva: "Ekvador zna da postoji samo jedno rješenje - Julian mora napustiti veleposlanstvo i suočiti se s pravdom"Ekvadorske vlasti potvrdile su kako je Julian Assange dobio njihovo državljanstvo, o čemu se već nekoliko dana neslužbeno govori, što bi mogao biti konkretan korak prema njegovom napuštanju njihovog veleposlanstva u Londonu u kojoj se nalazi još od 2012. gdje je dobio azil.

Prvo su zatražili od britanske Vlade da se Assangeu da diplomatski status (to bi mu dalo imunitet od uhićenja), što je britanska Vlada odbila - svega nekoliko sati kasnije Ekvador ga je proglasio svojim građaninom.

Ministrica vanjskih poslova Ekvadora, Maria Fernanda Espinosa, poručila je: "Ekvador trenutačno razmatra nekoliko opcija po pitanju dijaloga s Ujedinjenim Kraljevstvom".

No, iz Londona poručuju kako nikakve alternative ni dogovori ne dolaze u obzir - glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova poručio je: "Ekvador zna da postoji samo jedno rješenje, a to je da Julian Assange mora napustiti veleposlanstvo i suočiti se s pravdom".

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna