SLIKA HRVATSKE Kako smo došli do toga da svi pišu o Sanaderu koji u Rusiji gleda utakmicu Hrvatske?

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, optužen za brojne korupcijske afere, u Kalinjingradu je gledao utakmicu Hrvatska-Nigerija i to sa VIP ulaznicom.



Bivši premijer Ivo Sanader, možda ste vidjeli po hrvatskim portalima, danas je u Rusiji. O Sanaderovu izletu u Kalinjingrad, gdje se igra utakmica Hrvatske i Nigerije, izvijestio je PR stručnjak Vedran Strukar koji je na svom Facebooku objavio fotografiju na kojoj Sanader uoči utakmice pozira s navijačima. Prenijeli su joj gotovo svi važniji mediji, analizira Telegram.hr.

Kako smo neslužbeno doznali, gospodin Sanader u Rusiju je došao na poziv jednog člana izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji medijima, među kojima je i Telegram, ne želi otkriti koga vodi na skupa putovanja po svijetu. Sanader, vidjet ćete na fotografiji, oko vrata ima VIP propusnicu koju mu je evidentno osigurao upravo netko iz HNS-a. HNS je, inače, imao pravo na 700 ulaznica za ovu utakmicu. Kome su ih sve podijelili, vjerojatno nećemo saznati.

 

Zgodan status Telesportovog kolumnista

Koliko je cijela situacija apsurdna dosta je zgodno na svom Facebooku opisao Telesportov kolmnist Bernard Jurišić kojem baš i nije bio simpatičan potez hrvatskih navijača koji su se fotografirali s bivšim hrvatskim premijerom. U jednom dijelu tako piše kako je “ovo savršena slika današnje Hrvatske”.

“Sretneš hodajuću definiciju korupcije i kriminala i premijera koji je opljačkao i osramotio ovu zemlju i umjesto da ga pljuneš u lice i nabiješ nogom u guzicu, ti se s njim grliš, daješ mu bese i lupaš selfije”. Kasnije je Pixsellov fotograf uhvatio Sanadera na stadionu pa se i ta fotografija učinila zgodnom hrvatskim medijima za novi tekst o bivšem premijeru.

Kako mediji propuštaju spomenuti Sanaderove afere

Gospodin Sanader je, inače, prije koji dan predstavio svoju novu knjigu. O tome ste također mogli čitati na hrvatskim portalima. No, recimo, Hrvatska novinska agencija propustila je u svom izvještaju s predstavljanja knjige spomenuti optužnice i sudske procese koji se i dalje vode protiv bivšeg premijera otpuženog za teška koruptivna djela. Za Hinu, Sanader je tek nekadašnji predsjednik Vlade i šef HDZ-a, autor političkih bestsellera i mislilac čije ideje nude “kvantni skok za Hrvatsku”.

Uoči predstavljanja knjige, nemali broj medija, među kojima su i Globus i Večernji list, objavio je intervjue sa Sanaderom u kojima je on polemizirao o dnevnopolitičkim temama, odnosima HDZ-a i SDP-a, budućnosti Hrvatske i tako dalje. Svi oni su, zgodno, odlučili ne ubaciti par nužnih disclaimera o Sanaderovim aferama i njegovu nasljeđu.

Danas su, podsjećamo, protiv bivšeg premijera na Županijskom sudu u Zagrebu u tijeku sudski postupci u aferama Hypo, INA-Mol, Fimi media i DIOKI-HEP, dok je u slučaju Planinska nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora. Taj slučaj trenutno razmatra Vrhovni sud RH.

Iako, zapravo, dosad u medijima nisu izašli detalji o tome tko su četiri gospodina koji poziraju s bivšim hrvatskim premijerom kojem se sudi za teška koruptivna djela, doznali smo kako je među njima bio i gospodin Ivan Matešić.

Gospodin Matešić, koji je na fotografiji zagrlio Sanadera, tužitelj je Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Na tu je poziciju izabran krajem 2013. godine.

Ranije je, od 2007. godine, obavljao dužnost savjetnika federalnog ministra pravosuđa Feliksa Vidovića, a krajem 2008. godine bio je postavljen na mjesto pomoćnika federalnog ministra pravosuđa za područje uprave. Osim toga, početkom ove godine kandidirao se i za glavnog tužitelja u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

(Izvor: Telegram)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna