"Kaplan i ostali" odmaraju, dva mjeseca se čeka vještak

Još uvijek nije zakazan nastavak glavnog pretresa u predmetu "Kaplan i ostali", budući da vještak nije završio novo vještačenje ozlijeda Marija Raguža i Ivice Perića. 

 

"Sudac je urgirao, ali vještačenje još nije završeno", kazali su jučer za Republikainfo.com sa suda u Čapljini.

Zadnji pretres u ovom slučaju održan je 16. travnja, kada je obrana Kaplana i ostalih zatražila novo vještačenje, te najavila ispitivanje članova Središnjeg izbornog povjerenstva, što u tom organu smatraju apsurdnim. Od tada je prošlo više od dva mjeseca, što govori u prilog informacijama koje je Republika i ranije objavljivala, a to je da se cijeli proces odugovlači, kako presude ne bi bilo do listopadskih izbora.

Duhove u ovom predmetu je uzburkala i nedavna presuda Županijskog suda u Mostaru, koji je uvjetne kazne za rušenje izbora u Stocu s Općinskog suda Čapljina preinačio u zatvorske. Salko Baljić (1993), Adnan Bučuk (1980) i Emin Zećo (1995), sva trojica s područja općine Stolac osuđeni su 9, 6 i opet 6 mjeseci zatvora u slučaju prekida izbornog procesa na području Stoca u listopadu 2016. godine. Županijski sud odlučivao je po žalbama na prvostupanjsku presudu čapljinskog suda koji za prekid izbora u Stocu nije izrekao nijednu zatvorsku kaznu.

To je dovelo u pitanje i koncepciju obrane optuženih, koja se ponajviše u procesu bavila okolnostima koje su dovele čelnike Inicijative da prekinu izbore u Stocu, služeći se pri tome i šakama, a manje samim navodima optužnice.

(K.S.P/Republikainfo.com)

 

VEZANO: Sve-stalo-kazu-da-ce-presuda-kaplanu-i-ostalima-docekati-nove-izbore

 

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna