Održan štrajk upozorenja Sindikata Međunarodne zračne luke Mostar

Članovi Sindikata Međunarodne zračne luke Mostar održali su u petak dvosatni štrajk upozorenja na koji su se odlučili zbog smanjenja plaća, nepoštovanja odredbi Zakona o radu te nepoštivanja dogovora između menadžmenta i Sindikata postignutog 7. svibnja ove godine.Predsjednik Sindikata Darko Buntić kazao je za Fenu kako je menadžment prilikom tog dogovora obećao vraćanje plaća na prijašnju razinu te usvajanje sistematizacije radnih mjesta do 29. svibnja, što se, po njegovim riječima, nije ostvarilo.

Pojasnio je kako su za četvrti mjesec dobili plaću bez umanjenja, da bi ona za peti mjesec ponovo bila umanjenja, a da sistematizacija radnih mjesta još nije usvojena.

- Oni se 'vade' kako nemaju Nadzornog odbora i da je to razlog neusvajanja sistematizacije radnih mjesta - kazao je Buntić.

Dodao je kako su jučer dobili mail u kojemu se ponovo obećava da će se ispoštovati sve ono što je ranije dogovoreno.

- Sve to su rekli pet puta do sada, što imamo dokumentirano, ovjereno i potpisano. To rade kako bi Sindikat odustao od štrajka, kako bi nas zaustavili da iziđemo pred medije - kazao je Buntić.

Pored vraćanja plaća na prijašnju razinu, Sindikat Međunarodne zračne luke Mostar traži usvajanje sistematizacije radnih mjesta te početak pregovora o kolektivnom ugovoru.

- Ukoliko ne dobijemo naša potraživanja, najkasnije za mjesec dana stupamo u generalni štrajk - poručio je Buntić.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna