NOVINARKAMA SVE TRI NAGRADE Đenani Kaminić s TV N1 nagrada 'Srđan Aleksić'

Đenana Kaminić dobitnica nagrade Srđan Aleksić Prema obrazloženju ocjenjivačkog suda novinarka N1 televizije Đenana Kaminić kontinuirano prati i izvješćuje o životima običnih ljudi, tragajući za pozitivnim primjerima suživota.Nagrada Srđan Aleksić za profesionalno izvješćivanje ove godine pripala je Đenani Kaminić, novinarki televizije N1, objavili su organizatori dodjele nagrade.

Druga nagrada je pripala novinarki Radija Slobodna Europa Maji Nikolić, a treća novinarki BH radija Mireli Huković Hodžić.

Prema obrazloženju ocjenjivačkog suda, novinarka N1 televizije Đenana Kaminić kontinuirano prati i izvješćuje o životima običnih ljudi, tragajući za pozitivnim primjerima suživota, posebno u politički podijeljnom Mostaru i Hercegovini. Svojim prilozima Đenana, prema mišljenju ocjenjivačkog suda, nastoji udahnuti ljudskost i podsjeća ne samo da je suživot moguć, nego da ga mi već živimo.

Njezine priče često su povod i drugim medijima da se pozabave istom ili sličnom tematikom.

Maja Nikolić po drugi put dobiva novinarsku nagradu Srđan Aleksić uz obrazloženje žirija da su njezine priče o manjinskim, marginaliziranim i ranjivim grupama društveno odgovorne, i da u kontinuitetu i samoincijativno pronalazi ljude koji svojim postupcima dokazuju da različitosti nisu zapreka, već bogatstvo.

Novinarka BH radija Mirela Huković Hodžić nagradu dobiva za, između ostalog, serijal priloga o današnjoj Srebrenici koju predstavlja kroz usta mladih ljudi koji otvoreno i emotivno govore kako svladavaju prepreke kako bi sebi sagradili bolju budućnsot u gradu koji se, kako kažu Mirelni sugovornici, ubija po drugi put.

Nagradu dodjeljuje Mreža za izgradnju mira uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services s partnerima.

Na ovogodišnji natječaj za novinarsku nagradu Srđan Aleksić pristiglo je ukupno 19 prijava novinarki i novinara i 2 prijedloga nevladinih organizacija, a o najboljima su odlučivali novinari Tatjana Sekulić, Vanja Stokić, Almir Panjeta te Berislav Jurič.
Na Međunarodni dan mira, 21. rujna, u Muzeju Grada Zenica u Zenici, s početkom u 19 sati, svečano će se, po osmi put, dodijeliti novinarska nagrada Srđan Aleksić.

Novinarska nagrada dodjeljuje se za profesionalno i kontinuirano izvješćivanje o marginaliziranim i ranjivim grupama u bh. društvu i za razvoj društveno-odgovornog novinarstva, a u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Novinarsku nagradu "Srđan Aleksić" ustanovili su 2010. godine nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Zaklada 'Cure iz Sarajeva' i Udruženje mladih novinara Republike Srpske, a nagrada je 2013. godine postala dijelom Mreže za izgradnju mira BiH. Nagradu u posljednje četiri godine podržava projekat PRO-Budućnost.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna