Zbog kiše, izlijevanja rijeka i odrona usporeno prometovanje u cijeloj BiH

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen je promet na regionalnom putu R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela). Otežano je saobraćanje na magistralnim putevima M-4.2 Cazin-Velika Kladuša (u mjestu Ćoralići) i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, kao i na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara (u mjestu Grabovac), uozoravaju iz BIHAMK-a.Zbog odrona na magistralnom putu M-4 Teslić-Banja Luka na planinskom prevoju Borja i na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestu Borak prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Usporeno  je prometovanje u cijeloj BIH, posebno u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Iz BIHAMK-a apeliraju  na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.
Skreće se pozornosr i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su sanacijski radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova prometuje usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obvezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Komentari:

No comment.

Žrtva upravljanja narodom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna