Preko Face-a tražio snajperistu koji će ubiti Dodika i Cvijanović

Zijad Halilović iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža poticao na ubojstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, doznaje Srpskainfo.Halilović je, kako pišu, tražio snajperistu koji bi ubio dužnosnike Republike Srpske. Glasnogovornik MUP RS Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale osumnjičenog, da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS podnijela tužiteljstvu izvješće protiv Halilovića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “javno poticanje na terorističke aktivnosti”.

"On je osumnjičen da je 23. siječnja ove godine na svom Facebook profilu iznio ideje kojima je poticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših dužnosnika Republike Srpske", pojasnila je Miljanovića. Kako neslužbeno doznaje Srpskainfo, Halilović je na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažira snajperist kako bi ubio Dodika i Cvijanović.

"Osim protiv dužnosnika, Halilović je pozivao i na napade na narod u Republici Srpskoj. On je tražio da se angažira iskusni snajperist koji bi ispunio njegove zahtjeve. Ove prijetnje su shvaćene ozbiljno i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma je odmah reagirala", rekao je izvor Srpskainfo. On je pojasnio je da je ova Uprava prvo utvrdila da nije riječ o lažnom profilu i da je korisnik upravo Halilović. Tijekom istrage ostvarena je i suradnja s MUP-om Tuzlanske županije, jer on živi na području Lukavca.

"Policija je pretresla kuću i objekte koje on koristi. Tom prilikom pronađeni su pištolj i ručna bomba, mobilni telefoni i propagandni materijal. Riječ je o radikalnom propagandnom materijalu", istaknuo je izvor. Pronalazak oružja i bombi potvrđuje da se radi o opasnoj osobi i da je policija opravdano reagirala.

Dodao je i da je za sada utvrđeno da Halilović nije pripadnik vehabijskih ili selafijskih pokreta. U međuvremenu, Halilović je svoj sporni status obrisao s Facebooka./Repubikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna