Američki diplomat ubio suprugu kad je čuo da ide 4 godine u Srbiju

Američki diplomat Jason Riff(51) ubio je suprugu Lolu Gulomovu (45), pa pucao sebi u glavu.Tragedija je uslijedila umjesto razvoda, a okidač je, prenose američki mediji, to što je Riff "bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četverogodišnji mandat u Veleposlanstvu SAD u Beogradu".

Vrhovni sud u Woshingtonu trebao je u petak okončati razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo.

Neposredno prije početka saslušanja u 10 sati Riffov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otkriva za "Washington Post" policijski službenik. Policija je dobila poziv da se nešto čudno događa u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Woshingtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Riffa, koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomova.

Gulomova i Riff bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije "John Hopkins" i vjenčali su se 2000. godine. Imali su dvije kćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tijekom pucnjave.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili s posljednjeg zajedničkog zadatka u inozemstvu. Na kraju, Gulomova je podnijela zahtjev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Riff naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četverogodišnji mandat u Beogradu, koji je trebao početi na ljeto 2020., te da će sa sobom povesti i kćerke, prenosi "Washington Post".

Sudac je u ožujku odobrio razvod braka nakon što je Riff više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad djecom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Riffov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatnu obavijest.
(Izvor: Dnevni Avaz)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna