SIP-a Mamiću uručila poziv za Sud BiH

Za Klix.ba je potvrđeno da je SIPA jutros uručila poziv Mamiću, a iz te agencije je potvrđeno da on nije uhapšen te da će se na osnovu poziva danas pojaviti u Sudu BiH. Prema neslužbenim informacijama, Zdravko Mamić se jutros nalazio u Mostaru.Policijski službenici SIPA-e uručili su jutros poziv Zdravku Mamiću da se javi na Sud Bosne i Hercegovine, javlja Klix.ba i dodaje da Mamić nije uhićen i da će se danas na osnovu uručenog poziva pojaviti na Sudu BiH. Ondje bi trebalo biti održano prvo ročište o hrvatskom zahtjevu za njegovo izručenje i to u 11.30 sati, a sve informacije upućuju na to da bi se Mamić mogao pojaviti na sudu.

Kako javlja N1, Mamić je već na putu za Sarajevo, nakon što su mu pripadnici SIPA-e uručili poziv, što je on i prihvatio.

Poziv mu je uručen nakon što je Republika Hrvatska raspisala međunarodnu tjeralicu za Mamićem. Ako se izručenju bude protivio, slijedi sudski postupak u kojem će se odlučivati o tome.

Sudsku odluku će moći čekati u ekstradikcijskom pritvoru ili, ako mu bude dopušteno, uz jamčevinu na slobodi. Prema neslužbenim informacijama koje ima Klix.ba, Mamić se jutros nalazio u Mostaru.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna