Izetbegović: Aluminij je skoro upropastio Elektroprivredu HZ HB, ne možemo dozvoliti da se to dogodi i sa Elektroprivredom BiH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je problematiku oko mostarskog Aluminija, navodeći da će se morati sastati s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH i oko tog slučaja."S gospodinom Čovićem bi se vjerojatno trebali sastati i zbog slučaja Aluminij, jer tu imamo jedan problem koji ovaj put treba rješavati temneljito, do sada smo imali rješenja koja su samo produbljivala agoniju", kazao je on.

On je rekao da "pretvrdi stavovi neće nigdje dovesti".

"Vrijeme je da se Aluminij temeljito i planski riješi. To neće uraditi političari, jer jednostrana politika je i dovela Aluminij do 418 miliona KM duga, skoro upropastila Elektroprivredu HZ HB, tako da ne možemo dozvoliti da se problem Aluminija prenese i na Elektroprivredu BiH. To ima svoju cijenu i to će valjati ispoštovati. Dakle, politika više ne bi smjela rješavati to pitanje, već to trebaju riješiti eksperti i profesionalci. Aluminij je trebao postati generator na koji se oslanja niz fpoduzeća i tisuće radnih mjesta, ali nikad se to nije dogodilo. On više proizvodi problema i dugova nego aluminija. To treba riješiti temeljito, po mogućnosti sačuvati Aluminij ali na način da se ostvaruje finalni proizvod i da se problem ne prenosi na Elektroprivredu BiH", istakao je on.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna