Plenković smijenio tri 'opterećujuća' ministra u Vladi

Hrvatski premijer Andrej Plenković smjenio je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić te ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac.Umjesto Tomislava Tolušića ministrica poljoprivrede bit će njegova državna tajnica Marija Vučković, a u fotelju ministrice demografije Nade Murganić dolazi Vesna Bedeković. Ministricu Gabrijelu Žalac zamijenit će ministar rada Marko Pavić, a ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman

Ministra rada Marka Pavića zamijenit će ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović, a ministra državne imovine Gorana Marića Mario Banožić, predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dva nova potpredsjednika Vlade bit će Davor Božinović i Zdravko Marić. Na pitanje zašto su Žalac, Tolušić i Murganić izgubili njegovo povjerenje, premijer je kazao kako je procijenjeno da su u "opterećujućoj slici u medijskom i političkom prostoru ova osvježenja bila nužna"

"Odlučili smo da je potreban bitan zaokret te da u fokus medija i javnosti dođu pozitivna postignuća ministara", rekao je premijer.

Potom je kazao kako mediji vrlo malo vremena posvećuju pozornosti pozitivnim pomacima i postignućima Vlade.

"Uvjeren sam kako će novi ministri dobiti potporu u Saboru", rekao je premijer. "Novi potpredsjednici Vlade bit će Davor Božinović i Zdravko Marić. Ministar vanjskih poslova bit će Gordan Grlić Radman, dugogodišnji diplomat s velikim iskustovm. Nova ministrica poljoprivrede bit će Marija Vučković. Novi ministar rada bit će Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a, predstavlja jedno od osvježenja i pripada generaciji mladih političara. Rođen je 1985. godine. Nova ministrica za demografiju bit će Vesna Bedeković, po profesiji pedagog, ima zavidno političko iskustvo. Novi ministar državne imovine postaje doktor Mario Banožić. Dosadašnji ministar rada Marko Pavić preuzet će mjesto ministra regionalnog razvoja. Sutra će Vlada imenovati i troje novih državnih tajnika. Nikolina Brnjac, državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture će postati državna tajnica u MVP-u i imat će najveći anagžman u predsjedanju Vijećem Europske unije. Sanja Putica postat će nova državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja. Novi državni tajnik u ministarstvu prometa postat će Josip Bilaver. Od svih ministara i ministrica očekujem maksimalni angažman. Cilj ove rekonstrukcije je da neopterećeni krenemo realizirati ciljeve važne za dobrobit društva. Zahvaljujem se dosadašnjim ministrima i potpredsjednicima Vlade", rekao je premijer Plenković te zahvalio svakom smijenjenom ministru i ministrici ponaosob.


(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna