26. obljetnica uzdolskih žrtava

  Župa Svetog Ivana Krstitelja Uzdol u subotu, 14. rujna 2019. godine obilježava 26. obljetnicu svojih žrtava.“Kao i svake godine na blagdan Uzvišenja  Svetog Križa, tako i ove godine našu župu Svetog Ivana Krstitelja žalosni je dan spomena na krvavi događaj koji se dogodio prije 26 godina u jutarnjim satima nad mirnim selom Uzdolom. Ovaj nemili događaj koji se dogodio 14. rujna 1993. godine nije samo zločin nad  selom Uzdol i njegovim žiteljima nego je stradanje svega Ramskog kraja i šire. Stoga Vas pozuivamo da i ove godine budete s nam ana obilježavanju ove godišnjice.” – stoji u objavi iz župe Uzdol.

U 10 i 30 je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Memorijalnom centru. Misu koja započinje u 11 sati predvodi i propovijeda mons. Ilija Janjić, kotorski biskup.

Da podsjetimo, na Uzdolu na blagdan Uzvišenja svetog Križa 14. rujna 1993. godine Armija BiH je počinila zločin nad 29 civila i 12 pripadnika HVO-a. Za ovaj zločin počinitelji nisu kažnjeni, a pred Sudom BiH u odjelu za ratne zločine vodi se postupak po zapovjednoj odgovornosti protiv Envera Buze, koji je zapovijedao Samostalnim prozorskim bataljonom, koji je izravno sudjelovao u akciji na Uzdol.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna