Vrijeme - od srijede kiša i vjetar i skoro 10 stupnjeva niže temperature

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, već u srijedu dolazi do značajnije promjene vremena, a temperature že biti niže i za skoro 10 stupnjeva. Promjenu vremena pratiti će kiša i vjetar.

 

U utorak, 17.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano prije podne. U drugoj polovici dana umjereno povećanje oblačnosti. Jače naoblačenje sa sjevera koje će uvjetovati kišu u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

U srijedu, 18.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno. Većina padavlina u Bosni i to prije podne. Hercegovini lokalno slaba kiša poslije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U četvrtak, 19.09.2019., više sunčanog vremena na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Po kotlinama s maglom. U ostatku zemlje pretežito oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U petak, 20.09.2019., prijepodne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niska naoblake. Sunčanije u drugoj polovici dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna