SIPA UHITILA SERONJU - U Gacku uhićen Danel Rajković zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje

Po nalogu Tužiteljstva BiH u Gacku je, zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje, uhićen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju. Također, kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, on je u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvrjedljive i teške prijetnje usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH te imamu džemata Bosanki Novi upućivao ozbiljne prijetnje po život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji.

 

(foto: Klix.ba)

 

Rajković je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Postupajući po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Gacka locirali, identificirali i lišili slobode Danela Rajkovića.

"Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvrjedljive i teške prijetnje usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH te imamu džemata Bosanki Novi upućivao ozbiljne prijetnje po život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Rajković će tijekom dana biti doveden i predan postupajućem tužitelju koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljnjim aktivnostima u predmetu. 

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna