Što li je Wigemark zaleđivao mrtve mačke?

  Lars Gunar Wigemark, bivši šef izaslanstva  EU u BiH, završio je veoma neuspješno svoj mandat, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković. Kada se sagleda šta je sve nađeno, u rezidenciji u kojoj je živio, nakon njegovog odlaska može se konstatirati da je mandat završio jezivo, dodaje on.„Međutim, veliko je pitanje kakva je zaista osoba Wigemark i čemu je sve sklon, jer su u zamrzivaču, u rezidenciji koju je koristio, nađene dvije mrtve mačke. Otkud mrtve mačke u Wigemarkovom zamrzivaču i šta je radio sa njima, pitanje je koje izaziva jezu, ali i nameće niz raznih odgovora od kojih bi svaki mogao biti monstruozan“, konstatira Vasković.
Mrtve zaleđene mačke pronađene su prilikom čišćenja rezidencije nakon Wigemarkovog odlaska i o tome su obaviješteni predstavnici izaslanstva  EU, koji su pokušali zataškati ovaj nevjerojatan, bizaran i užasan skandal.
Osobama koje su čistile rezidenciju naređeno je da šute kako bi se od javnosti sakrila jeziva činjenica, dodaje Vasković.
Postavlja pitanje je li Wigemark mučio nesretne životinje, prije nego ih je zaledio, ili činio još gnusnija nedjela. „Sada možemo samo pretpostavljati, ali činjenica je da bi se švedske vlasti trebale ozbiljno da se pozabave navikama svog diplomate“, konstatira Vasković.
Wigemarkov mandat na čelu izaslanstva EU u BiH završen je 01. rujna ove godine.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna