Turska oštro osudila usporedbu uspostave sigurne zone u Siriji s genocidom u Srebrenici

Glasnogovornik turskog MVP-a Hami Aksoy je reagirao na ove izjave poručivši kako najoštrije osuđuje i odbacuje ovakve navode.Ministarstvo vanjskih poslova Turske najoštrije osudilo izjave dužnosnika Ujedinjenih naroda (UN) u kojima se uspoređuje uspostavljanje sigurne zone u Siriji s genocidom u Srebrenici, javlja Turska radiotelevizija.

Usporedba između uspostavljanja sigurne zone u Siriji i genocida u Srebrenici u svojoj izjavi napravio je regionalni humanitarni koordinator UN-a za sirijsku krizu Panos Moumtzis.

Glasnogovornik turskog MVP-a Hami Aksoy je reagirao na ove izjave poručivši kako najoštrije osuđuje i odbacuje ovakve navode.

Podsjetio je kako je njegova zemlja primila oko četiri milijuna sirijskih izbjeglica i osigurala humanitarnu pomoć milijunima ljudi u toj zemlji.

"Naš odgovor na ovu neodgovornu izjavu regionalnog koordinatora, koji bi morao najbolje znati pomoć naše zemlje sirijskom narodu, proslijeđen je UN-u", poručio je Aksoy, te dodao:

"Dok teroristička organizacija PYD/YPG vrši pritisak i nasilje nad kompletnim stanovništvom ove regije, uključujući Asirce, Kaldejce i Aramejce, činjenica da dotična osoba prema tome ne pokazuje nikakvu osjetljivost najbolji je pokazatelj tog bolesnog pogleda."

Aksoy je podvukao kako je Turska, zemlja koja je uložila najsnažnije napore u spriječavanju genocida u Srebrinici, te kako je u tom smislu, i sa stajališta turske javnosti neprihvatljivo ovakvo iskrivljeno poimanje genocida u Srebrenici, prenosi Turska radiotelevizija.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna