Na Kosovu su prebrojavali glasove iz Srbije, izgleda da su im izazvali alergiju

U Centru za brojanje i rezultate u Kosovu Polju, u nedjelju, 13. listopada oko 11 sati, tijekom prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte iz Srbije, došlo je do alergijske reakcije kod nekolicine službenika osoblja, zbog čega je prekinuto prebrojavanje glasova.Nakon sinošnjeg vanrednog sastanka SIP-a koji je završen nešto prije 21 sati, predsjednica SIP-a Valjdete Daka potvrdila da će "sumnjive koverte" ostati u prostorijama Ministarstva za infrastrukturu dok se ne provede istraga, a da će oko 15 tisuća ostalih glasova pristiglih iz 'dijaspore', sutra biti poslani u SIP, uz policijsku pratnju", prenosi KoSSev.

"Oni nisu predmet istrage", kazala je navodeći da se radi o 15.500 koverti.

Sa druge strane, glasovi iz Srbije, za koje kosovski mediji čitav dan navode da navodno "sadrže otrov", odnosno da su u pitanju "smrdljive tablete", ostati će u prostorijama ovog ministarstva, gdje su inače dopremljeni još prošlog petka, kako se ne bi, po Dakinim riječima, ometala policijska istraga, dok se ne "utvrdi jesu li opasne ili ne".

"Ove koverte za koje se potencijalno sumnja da sadrže neku supstancu ili bilo šta drugo, ostati će na tom mjestu radi ispitivanja policije i forenzičara. Još nije poznato je li se započelo s njihovom evaluacijom, ne može se raditi dok se ne provede istraga, jer su one ocijenjene kao opasne i nastavit će se u skladu s procedurama", rekla je ona, javlja 'Insajderi'.

Srpski promatrači su izbačeni iz prostorija Središnje izborne komisije, nakon što su albanski članovi komisije prijavili da koverte iz središnje Srbije "imaju čudan miris", rekao je RTS član CIK Kosovo ispred Srpske liste Stevan Veselinović. Njegov odvjetnik kaže da je on zapravo "priveden" i da mu je tom prilikom oduzet privatni telefon.

Veselinović je ranije izjavio da on, kao ni drugi posmatrači SIP-a srpske nacionalnosti koji su sudjelovali u prebrojavanju glasova iz Srbije, nisu iskusili zdravstvene probleme koje su navodno prijavile njihove kolege Albanci.

Podsjetimo i na to da je u nedjelju iz Sveučilišno kliničkog bolničkog centra Kosova, priopćeno da je na Infektivnoj klinici oko 12 sati prijavljeno devet pacijentica, od kojih su dve bile trudne, sa simptomima svrbeži ruku niskog intenziteta.

“Dvije pacijentice su i povraćale. Svi su imali osećaj nelagodnosti i straha. U svim slučajevima nije bilo infekcijskog sindroma i opće stanje im je stabilno. Pacijenti tvrde da su odmah nakon otvaranja koverti unutar glasačke kutije osjetili neprijatan miris”, navodi se u priopćenju.

Glasnogovornik Središnjeg izornog povjerenstva Valmir Elezi potvrdio je za Anadoliju da su tužitelj i policija izašli na mjesto događaja i vrše istragu, te da se čeka njihovo izvješće.

Glasnogovornik Policije Kosova Daut Hoxha izjavio je za Anadoliju da policija posjeduje informacije i da s policijskog aspekta vodi slučaj. Za ostale detalje, Hoxhaj medije upućuje na adresu SIP-a i zdravstvenih vlasti.

Na Kosovu su u nedjelju, 6. listopada, održani prijevremenim parlamentarni izbori i u tijeku je prebrojavanje glasova pristiglih poštom iz inozemstva.
(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna