Za biznis žena iz općine Prozor-Rama odobreno 39.000 KM

Ukupno pet poslovnih ideja iz oblasti proizvodnje, ugostiteljstva, poljoprivrede i uslužnih djelatnosti s područja općine Prozor-Rama dobilo je podršku iz Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena, koje je pokrenuo USAID u suradnji s lokalnim zajednicama u BiH. Ugovore s korisnicima potpisali su Josip Juričić, pomoćnik načelnika  i Ada Hamidović, koordinatorica Poduzetničkog fonda za žene USAID/PPMG, javlja Radio Rama, a prenosi Ramski vjesnik.Odobrena sredstva iz Fonda  korisnice će  utrošiti za registraciju i doprinose za samozapošljavanje, ali i za kupovinu  opreme i repromaterijal koji je potreban u procesu proizvodnje.

Većina odobrenih  poslovnih ideja  trebali bi za  12 mjeseci pokazati opravdanost osnivanja kako za same korisnice tako i za lokalnu zajednicu u cjelini. Ukupna vrijednost Fonda podrške marginaliziranim grupama je 39 tisuća konvertibilnih maraka i zajedno ga financiraju s po 50 posto USAID i Općina Prozor Rama.

Prema riječima Josipa Juričića,  pomoćnika  općinskog načelnika, općina Prozor Rama uvijek se uključuje u Javne pozive međunarodnih institucija, a kojima je za cilj poboljšanje stanja u određenim oblastima  u ovom slučaju pomoć u  zapošljavanju  žena.

Na Javni poziv koji je bio objavljen od strane Općine Prozor Rama stiglo je 5 prijava, a odlukom Povjerenstva odabrano je svih 5 projekata među kojima je i proizvodnja pekarskih proizvoda i uslužnih djelatnosti čišćenja i kuhanja za stare i nemoćne.

Financijska sredstva za podršku biznisima se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena, koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada podržano više od   biznisa. Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna