Đapić sa biskupom Komaricom o Hrvatima u RS-u

Đapić sa suradnicima i biskup Komarica sa suradnicima u dugom i srdačnom razgovoru razmijenili su iskustva, analize i ocjene stanja Hrvata katolika u Republici Srpskoj koji je ocijenjen kao vrlo složen i težak, te je istaknuta potreba uključivanja hrvatskih institucija u rješavanju tih problema.

 


Anto Đapić,predsjednički kandidat stranke DESNO u svom obilasku u BiH održao tiskovnu konferenciju u Mostaru na kojoj je govorio o svome izbornom programu i o ključnim pitanjima sadašnjega političkoga trenutka, ali i vrlo nepovoljnom te inferiornom položaju Hrvata u BiH.

Na tiskovnoj konferenciji Anto Đapić je naglasio kako je utemeljenje hrvatske republike u BIH preduvjet rješenja problema Hrvata u BIH i uopće preduvjet opstanka BiH kao države.

Također, Đapić je zajedno sa suradnicima odao počast Blažu Kraljeviću i poginulim HOS-ovcima u Kruševu te se uputio na molitvu Blaženoj Djevici Mariji u Međugorje.

 


Kako je priopćeno iz njegovog Izbornog stožera, na svome obilasku BiH, Anto Đapić je i nazočio Svetoj misi zadušnici u znak sjećanja na okrutno ubojstvo tridesetogodišnjeg svećenika Ivana Grgića u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Ravskoj, općina Ljubija.

Misu zadušnicu je predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica. Mučki ubijeni svećenik Ivan Grgić rođeni je Baranjac, iz mjesta Duboševica, a ubijen je 08.studenog 1992. godine od strane srpskih ratnih zločinaca.

Biskup Komarica naglasio je mučeničku smrt pokojnog župnika Ivana kao najočitiji izraz spremnosti umiranja za vjeru i domovinu i potrebu daljnje borbe za uzdizanje velečasnog Grgića na čast oltara. Nakon pobožnosti Križnog puta i Svete mise Đapić sa suradnicima i biskup Komarica sa suradnicima u dugom i srdačnom razgovoru razmijenili su iskustva, analize i ocjene stanja Hrvata katolika u Republici Srpskoj koji je ocijenjen kao vrlo složen i težak, te je istaknuta potreba uključivanja hrvatskih institucija u rješavanju tih problema, priopćeno je.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna