7 prirodnih načina da se riješiš masne kose

Masna kosa nas užasno živcira. Ali možemo je se lako riješiti – i to na prirodan način


Nakon što si isprobala razne skupe preparate pune „kemije“, kosa ti je još uvijek masna i nikako nisi zadovoljna? Možda je pravo vrijeme da se pokušaš riješiti omražene masne kose na sasvim prirodan način…

1. Nikad vruća voda
Vruća voda još više potiče stvaranje masnoće – stoga radije temeljito isperi šampon mlakom vodom.

2. "Ne" šamponima protiv masne kose
Izbjegavaj agresivne šampone protiv masne kose. Oni isušuju vlasište pa se kosa nakon toga još više masti. Bolji je šampon od koprive iz ljekarne. Kopriva ima smirujuće djelovanje na vlasište te sprječava nastanak loja.

3. Ispiranje kose metvicom
Stavi nekoliko vrećica čaja od metvice u kipuću vodu, ostavi da odstoji te da se ohladi. Nakon pranja kose umasiraj čaj od metvice u kosu i nemoj ispirati.

4. Ispiranje cvjetićima podbjela
Stavi šaku podbjela (druga imena ove biljke su repušina i konjsko kopito, a nabaviti je možeš u biljnim apotekana, prodavaonicama organskih proizvoda itd.) u pola litre kipuće vode te čekaj da voda potamni te se ohladi. Nakon pranja umasiraj u kosu te nemoj ispirati.
 
5. Kura ljekovitom glinom
Jednom do dvaput jedno napravi sljedeću kuru za kosu: pomiješaj oko 10 žlica zelene gline (također je možeš kupiti u biljnim apotekana i prodavaonicama organskih proizvoda) sa 200 ml vode te nanesi tu kašu na vlasište. Nakon 10 do 20 minuta dobro isperi.

6. Hrana koju treba izbjegavati
Loša prehrana dodatno potiče stvaranje loja – pa se kosa brže zamasti. Izbjegavaj šećer i alkohol te pazi da jedeš dovoljno povrća (npr. špinat, brokulu ili komorač). I previše soli će brzo zamastiti kosu – dakle, prste dalje od čipsa i sličnih slanih grickalica.

7. Nepoželjni proizvodi za stajling
Izbjegavaj razne pjene i gelove – proizvodi za stajling opterećuju kosu, a ona se i lakše prlja.


(izvor: 24sata.hr)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna