Što se dogodi kad u krevet odeš s mokrom kosom?

Sigurno ti se već događalo da si navečer oprala kosu i onda više nisi imala snage ni volje za išta drugo? Naravno da jest…To nam se jednostavno svima događa – umorne smo od posla, kuhanja, spremanja, učenja, djece, lude svakodnevice, nismo stigle hrpu toga (između ostalog ni oprati kosu tijekom dana) pa se nađemo ispred kreveta, mokre kose, u mislima nam je jedino spavanac. Međutim, je li pametno ići u krevet s mokrom kosom? Hoću li se razboljeti? Je li to dobro za kosu?
Možda vas zanima... Znaš li svako koliko zapravo moraš šišati vrhove? Rubrika Beauty Beauty

Dakle, da odmah razjasnimo – najbolje je izbjeći odlazak na spavanje  s mokrom kosom. Kosa je 'najranjivija' kad je mokra, dakle ako je još svežete u rep, može lako doći do loma kose, tvrde stručnjaci.

Osim toga, odlazak u krevet s mokrom kosom može loše djelovati na imunitet. Preko noći pada tjelesna temperatura, a mokra kosa će je dodatno sniziti. Zbog toga se lako možeš prehladiti – znanstveno je dokazano da niža tjelesna temperatura može smanjiti reakciju  imuniteta na „napad prehlade“.

Dakle, izbjegavaj odlazak na spavanje s mokrom kosom – za ubrzavanje sušenja kose možeš koristiti arganovo ulje, predlažu stručnjaci.


(izvor: 24sata.hr)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna