Jednostavan trik pomoću kojeg će muhe zaobilaziti vaš dom...

Muha na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama može nositi oko milijun bakterija te prouzročiti oko 600 različitih bolesti poput pneumonije, urinarne infekcije, otrovanja krvi i trovanja hranomMuhe slijeću na razne prljave površine poput izmeta, pokvarene hrane, smeća i sl. Upravo stoga važno je tjerati muhe s hrane i izbjegavati jesti taj komadić namirnice na koju je sletjela.

Iako može zvučati drastično, imajte na umu da muha može prenijeti opasne bakterije, poput uzročnika tifusa, proljeva, kolere...

Vrećica s vodom

Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da spriječite da u vaš dom ulete muhe jest da napunite običnu prozirnu vrećicu s čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto.

Objesite je pred vrata ili prozore koje držite otvorene, a na njima nemate zaštitne mrežice. Tako ćete spriječiti muhe da ulaze u vaš dom.

Zbog njihove strukture očiju, bistre vrećice ispunjene vodom muhama nalikuju na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje. Bilo kako bilo, važno je da djeluje.(izvor: 24sata.hr)

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna